Volkswagen Golf: Loopt slecht na koude start in de kou

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: ABU

Hoi,

Nu het iets kouder begint te worden loopt mijn MK3 ook slecht na een koude start. Ik heb s'ochtens al een paar keer meegemaakt dat hij niet op alle 4 poten loopt en bijna af wil slaan tijdens het weg rijden. Na een stukje moeilijk rijden met veel geschok komen de andere cilinder(s) er ook bij en loopt hij weer normaal. Soms is dit na een paar meter maar laatst zelfs pas na een paar km. Het gebeurt eigenlijk alleen als de auto een nacht of 2 stil heeft gestaan. Als ik een paar uur na een ritje de koude motor weer start loopt hij direct goed (hij start trouwens wel altijd in een keer). Heeft iemand enig idee hoe dit komt?

Het gaat om een '93 MK3 1600 met ABU motor.

HVB

Geplaatst door HVB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ik vermoed dat je bougiekabels de oorzaak zijn vervang deze en hoe zit het met de bougies.
kijk ook de verdeelkap en de rotor na hoe die zijn .

groetjes jan.

HVB (0), 17 jaar geleden

Bougies, rotor en verdeelkap zijn in augustus van dit jaar vervangen. De kabels heb ik toen niet gedaan. Zit er wel logica in dat de kabels het slechter doen als het kouder is? Gisteren ging de motor pas bij 70 graden goed lopen maar vandaag was het maar een minuutje dat ie slecht liep...

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

nou dan zou ik beginnen om de bougiekabels tevervangen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.