Volkswagen Golf: waterpomp kapot??

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v GTI

Hallo, heb een golfje III gti van 92, gisteren ging het temperatuurlampje branden, ik stoppen. motor was niet te warm, nu is mij verteld dat het waarschijnlijk de waterpomp is, heeft ook heel iets koelvloeistof gelekt waar de slang het blok ingaat (onder de bougies) Motor maakt ook een raar 'schurend' geluid, komt bij de riemen vandaan.
Zit ook witte smurrie in de olie, maar dit komt denk ik dat er met de auto niet echt grote afstanden rijd.

Kan iemand zeggen wat het eventueel kan zijn?

MVg

martijn7423

Geplaatst door martijn7423 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

martijn het zou de waterpomp kunnen zijn ; haal de riemen er eens af en draai is aan de pomp hoor je niks laat hem dan is even draaien zonder riemen en kijk of je het dan ook hoort.

groetjes jan.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

als je waterpomp kapot zou zijn,zou hij inderdaad te warm worden,maar je zegt zelf dat je motor niet te warm word ? hoe heb je dat kunnen controleren ?

die sludge kan inderdaad van korte ritten komen.

Stefan

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het lampje brandt en de meter geeft normaal aan betekent het dat het koelvloestof onder peil staat , dit lampje heeft niks met de temp te maken wel met koevloeistof verlies
gr jan

martijn7423 (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de info, ga er vandaag mee bezig.

Mvg

martijn7423 (0), 17 jaar geleden

het is de waterpomp, volgende week een nieuwe dr in.

Bedankt

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.