Volkswagen Golf III : Slaat slecht aan en loopt een aantal seconden niet lekker

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 55KW

Beste,

Ik heb een probleem met de Golf 3 v.d vrouw. De auto start ietwat slecht. Slaat niet lekker aan. Wel redelijk snel maar lijkt dan effe niet goed te lopen. Dat slecht lopen duurt dan een seconden of 2 a 3 en daarna is alles ok. Dit alles is wanneer de motor koud is. Als hij warm is duurt het iets langer voordat ie aanslaat maar loopt dan wel vrijwel goed. Ik heb het idee dan de auto bijna verzuipt bij een koude start. Komt ook erg veel gas uit de uitlaat bij de start. Kilometerstand 78000. Iemand enig idee waar ik moet gaan zoeken?

Alvast hartstikke bedankt,

Patrick

pbeumer2001

Geplaatst door pbeumer2001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe is de Historie van de Auto Is die goed onderhouden...?

Wat je kunt controleren zijn:

-Vaccuumslangtjes op lekkage
- Bougies/kabels
- Voetpakking van je Monopoint Inspuiting
- Temp-sensor vervangen


Gr
Tiguan

pbeumer2001 (0), 12 jaar geleden

Wagen is zeker de afgelopen 4 jaar goed onderhouden. Ieder jaar netjes zijn beurt en 2 weken geleden nolg alle vloeistoffen ververst, nieuwe distributieriem, wayterpomp,multiriem gekregen.

Tiguan (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=pbeumer2001]2 weken geleden nolg alle vloeistoffen ververst, nieuwe distributieriem, wayterpomp,multiriem gekregen.[/quote]
Als de Problemen onstaan zijn na de Onderhoud...? Zal het probleem daar ergens zoeken (Dist-riem/timing, Vacuumslangetjes los steker aansluiting...

Gr
Tiguan

pbeumer2001 (0), 12 jaar geleden

Nee problemen waren daarvoor ook al.

pbeumer2001 (0), 12 jaar geleden

Ik heb inmiddels de Temp-Sensor besteld. Zal deze eind deze week vervangen. Bougiekabels ect is allemaal in orde. Heb trouwens een multipoint injectie. Het betreft hier een 1.6 AEE motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.