Volkswagen Touran: Slecht aanslaan bij warme motor, koud geen problemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi pompverstuiver 105 pk

Hallo mensen

Het probleem is het volgende: de motor wil niet (slecht) aanslaan bij warme motor. Bij de koude start is 't bij wijze van spreken alleen al kijken naar de sleutel voldoende. Ik heb hier wel eens eerder problemen mee gehad dat 't de inspuitpomp was maar die zit hier dus niet op. Tevens valt op dat er ineens 1,5 l olie bijgevuld moet worden. Wordt normaal regelmatig gepeild (maandelijks, er wordt niet heel veel mee gereden), normaal geen problemen maar nu gaf hij aan dat 't olieniveau te laag was.

Ik heb zelf ook al zitten denken aan een temp. sensor maar misschien is het mogelijk dat beide dingen (slecht aanslaan en evt. olieverbruik) met elkaar in verband staan?

Ik heb verder nog nergens naar gekeken, 'k werd gebeld door eigenaar maar omdat het mij zo ook niets zegt vraag ik het hier.

Ik hoor graag of jullie hier een oplossing voor hebben
ps. is zo'n 2003 Touran nog uit te lezen met de standaard VAG-com of zit hier al canbus in?

mvg Henk Jan

Henkjan_80

Geplaatst door Henkjan_80 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Gelieve zoekfunktie rechtsboven te gebruiken.Is al x keer besproken geweest(Golf V-Caddy-Touran)M VR Groeten

Siem Bijman (145) PRO, 16 jaar geleden

Temp.sensor kan, maar ook startmotor die te zwaar draait of een matige akku.

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

meestal bij zo'n klacht Slecht aanslaan bij warme motor, koud geen.
Startmotor niet in orde

Groet Tiguan.

Henkjan_80 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden. Als ik het goed maakt het dus niet uit of het een pompverstuiver is of eentje met verdelerpomp.
Zoekfunctie had ik al gebruikt maar omdat er waarschijnlijk ook sprake is/was van olieverbruik heb ik toch even de vraag gesteld. Kan iemand het plotselinge olieverlies ook verklaren? Lekkage kan natuurlijk ook maar misschien dat het bekend voorkomt?

En heeft iemand een antwoord m.b.t. het uitlezen van een Touran met een standaard VAG-com?

Bvd Henk Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.