Volkswagen Touran: Motorkap van de Touram wil niet meer open

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi

Ik wilde even olie peilen, maar krijg de kap niet open. Ik hoor de kabel wel bewegen onder de kap, maar hij geeft het slot niet vrij. Ik vrees dat hij uit de haak geschoten is o.i.d.

Mijn vraag is : hoe krijg ik de motorkap weer uit zijn slot zonder de halve auto te slopen? via de grille lukt niet, ook niet als ik embleem eruit haal. Ik ben vast niet de enige met dit probleem, wie heeft er ervaring en/of foto's van dit probleem?

( een paar duidelijk foto's van het slotmechanisme bij een geopende kap kunnen ook verhelderend werken..)

Bedankt alvast

Henk

doesjesbedum

Geplaatst door doesjesbedum , lid sinds 15 jaar geleden

9 Reacties

auto-peter PRO, 13 jaar geleden

In open L deuropening staan,met R hand aan hendel motorkapopener trekken en terzelfdertijd met platte linkerhand op motorkap slaan(met inzicht en natuurlijk zonder ringen e.d)kan wel es helpen.

doesjesbedum, 13 jaar geleden

Dank je voor de tip, we hebben er al met z'n tweeen op staan drukken en kloppen terwijl nummer 3 de handle heen en weer bewoog, maar geen reactie vanuit het vooronder, vandaar dat ik denk dat het kabeltje van het slot losgeraakt is.(ik hoor hem namelijk wel heen en weer schuiven)

ricky PRO, 13 jaar geleden

Er zit tegen het voorfront net 30 cm voor het slot een koppelstuk,en daar is de kabel uit gesprongen denk ik,het is zeg maar een soort langwerpig plastiek tonnetje met een deksel erop en die springt er nog wel eens vanaf waardoor de kabel eruit springt.
Vaak kun je er van onder bij met de auto op de brug,met je arm langs de motor naar de kabel grijpen,maar dit soortproblemen blijven lastig.

doesjesbedum, 13 jaar geleden

Hoi Richard,

Ik denk dat je gelijk hebt. Ik ga dit weekend wel even aan het hengelen. Ik heb inmiddels een blik kunnen werpen bij een andere Touran, en als ik een beetje mazzel heb dan kan in , als ik de bodembeschermplaat er onder weg haal, net met mijn arm tussen de radiator en het motorblok door. Onder het slot zit een lipje die ik naar rechts moet schuiven, dan gaat het slot weer open ( hoop ik).Is dat koppelstukje te herstellen of moet ik een nieuwe kabel monteren?

ricky PRO, 13 jaar geleden

[quote=doesjesbedum]Hoi Richard,

Ik denk dat je gelijk hebt. Ik ga dit weekend wel even aan het hengelen. Ik heb inmiddels een blik kunnen werpen bij een andere Touran, en als ik een beetje mazzel heb dan kan in , als ik de bodembeschermplaat er onder weg haal, net met mijn arm tussen de radiator en het motorblok door. Onder het slot zit een lipje die ik naar rechts moet schuiven, dan gaat het slot weer open ( hoop ik).Is dat koppelstukje te herstellen of moet ik een nieuwe kabel monteren?[/quote]
Als het nog heel is dan de kabel weer in dat koppelstukje doen en een ti-rap eromheen doen,in ieder geval zo dat hij niet meer open kan springen.

doesjesbedum, 13 jaar geleden

Ok, spreekt voor zich, bedankt!
(als het opgelost is zal ik hier posten)
Henk

doesjesbedum, 13 jaar geleden

Het slot bleek te zijn gezakt. Oplossing: maak de schroeven van de gril zoveel mogelijk los, draai dan de drie bouten uit het slot (voorzijde) en werk met twee man het slot open door aan de kabel te trekken en de kap te bewegen.

Alternatief: via de onderzijde de koelventilatoren verwijderen ( plastic linksboven doorzagen). Je kunt dande slotpal naar rechts drukken.

Beste antwoord, geplaatst door René van Valkengoed, 9 maanden geleden

Er is een makkelijker manier, zonder schade te veroorzaken. Met het juiste ringsleuteltje van 10mm, bij voorkeur een lange platte, kun je de vergrendeling beugel, die aan de motorkap zit, losdraaien. Vraag iemand om de motorkap iets omhoog te houden, tijdens het losdraaien. Het gaat net, met wat geduld, maar mij is het binnen een kwartier gelukt en zonder schade.

Hans4040 PRO, 9 maanden geleden

Bedankt voor de tip, maar na 12 jaar zal de motorkap wel open zijn...;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.