Volkswagen Golf: slecht tot niet starten

Bouwjaar: 1995

hallo allemaal

Ik zit met een raar brobleem. Ik heb twee golfjes allebei 1.8 66kw tjes uit 1995.

Sinds een paar dagen hebben ze hetzelfde probleem.
Als het vochtig weer is willen ze beiden niet of slecht starten. De startmotor sl;aat wel rondt maar aanslaan doen ze niet of pas na een minuut doorstarten. De auto's beginnen dan te bokken maar naar een paar keer gas geven lopen ze goed. Als je dan gaat rijden kunnen ze na een paar minuten weer beginnen te bokken of zelfs afslaan. Daarna moiet je weer een tijdt starten om de auto weer aan de gang te krijgen.

Nu dacht ik slim te zijn door de bougiekabels nat te maken met een plantenspuit om te kijken of de motor dan raar begon te lopen. Er gebeurde niks de auto bleef normaal doen. Ik het contact uitgezet om vervolgens weer te starten. Maar nu wil de auto helemaal niet meer aanslaan. Het is zelfs zo dat als je de sleutel na een tijdje starten weer in de nul positie zet dat de motor 3 keer ploft en dat er blauwe rook onder de motorkap vandaan komt. Hou je op dat moment het gaspendaal ingedrukt dan zijn de knallen verdwenen.

Hoop dat iemand de oplossing van het probleem weet want ik wordt er gek van

Hoogachtend

Joeri Wil

joeri5518

Geplaatst door joeri5518 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo joeri kijk eens naar je verdelerkap en je rotor
kan zijn dat deze zijn ingesleten
anders goed schoon maken en droog maken en met vocht werend goedje inspuiten
su6 maurice

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

kabels rotor en verdeelkap vernieuwen en probleem opgelost vermoedt ik
succes jan

joeri5518 (0), 19 jaar geleden

ha mensen aller eerst bedankt voor jullie reactie's
Heb jullie tips heb deze na gekeken maar deze waren bij beiden auto's oke.
Na een keer goed gekeken te hebben bij de bobine van de tweede auto zag ik dat deze barstjes vertoonde. Hier met de plantenspuit overheen en de auto sloeg af. Meteen twee nieuwe bobines besteld a 115 euro per stuk en de problemen zijn voor beide auto's verholpen.

groetjes joeri

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.