Volkswagen Golf IV: slechte koude start golf 1.6sr

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6sr

hallo allemaal,

nu het weer kouder word, wil de golf niet meer starten. (na veel proberen lukt het uiteindelijk wel, het is net of ik de auto warm start totdat de motor een temp bereikt waardoor het dan aanslaat) ) Als de buitentemp boven de 3 graden komt is het goed. maar.......als ik een 100m heb gereden slaat de auto af, niet stotteren ofzo, gewoon in 1x uit, dan moet ik even geduld hebben en de auto start weer. De hele zomer geen problemen gehad en nu het weer kouder word dient het probleem zich weer aan.

Wie owie heeft een idee, een tip, of eventueel nog vragen voor een goed antwoord.

Groeten Erik

wieringh

Geplaatst door wieringh (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Temperatuursensors gaan regelmatig kapot, die geven dan een verkeerde temp. af aan de motorregeling waardoor onvoldoende of teveel brandstof word ingespoten.(problemen komen vaak pas bij koud weer)
Even uitlezen met live data functie en met losse temp.meter op de radiateur vergelijken of hij de juiste temp. doorgeeft aan de computer.

Let op, de temp. meter op het dashboard maakt gebruik van een andere sensor!

wieringh (0), 11 jaar geleden

dank voor je reactie Peter, is aan de comp geweest, maar gaf niets aan. (vergeten te vermelden) begin van dit jaar zijn er 2 sensoren vervangen, maar de problemen bleven, toen het wat warmer weer werd, geen problemen meer gehad het gehele jaar. tot nu toe.

groetjes Erik

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Met "gaf niets aan" bedoel je dat er geen foutcode was?
Die hoeft er ook niet per sé te zijn. De waarde kan echter nog steeds afwijken.
Misschien een keer koud controleren na een nachtje buiten slapen bij de dealer voor de deur.

wieringh (0), 11 jaar geleden

thnx oldford, idd de computer gaf geen foutcode's aan, kan het ook een electronicaprobleem zijn? omdat sinds dit probleem soms ook de bijrijdersdeur automatisch op slot gaat als ik mijn deur dicht doe. waarschuwingstoon bij verlichting aanlaten is ook niet meer aanwezig bedenk ik me nu.
Auto staat inmiddels weer bij de garage.

groeten Erik

wieringh (0), 11 jaar geleden

auto staat nog bij de garage, is een nieuwe relais besteld! eentje was nogal gammel en zwart van binnen, weet nog niet welke.

groet Erik

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem van je deur zit voor 99% in het deurslot, de micro schakelaar is defect, helaas alleen compleet te vervangen.

Als het goed is gaat je binnenverlichting ook niet aan zodra je deze deur opent.

wieringh (0), 11 jaar geleden

voor iedereen die heeft geholpen met een antwoord, de auto start weer zoals het hoort en stopt er ook niet meer mee na ong 100m, de vervangen relais was dus idd de boosdoener, als ik nu mijn deur open, hoor ik de pomp ook weer. Nogmaals dank voor de reactie's!!

@Audidriver73, de kabelboom die door de deur loopt, was niet lekker meer, kabel getaped en klaar :)

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Gelukkig dan maar, anders was het een duur grapje geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.