Volkswagen Passat: Slijtage Rechter achterband aan de buitenzijde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5 170 PK

Ik ben sinds 2002 in het bezit van een passat station v5 170 pk. Tot op heden weing problemen dan de noodzakkelijke vervangen en onderhoudsbeurten. Echter sinds een jaar heb ik heel veel slijtage aan de band rechtsachter. Schokbrekers en veringen zijn in orde. Bij verschillende banden specialisten krijg ik te horen dat de rubbers van de achteras beiderzijds vervangen moeten worden. Klopt dit verhaal en wie heeft er ervaring mee. De auto is gekocht bij een dealer en is voorzien van een verlaagd onderstel.
Gr. vdrjo

vdrjo

Geplaatst door vdrjo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Slijtage aan de achterasrubbers komt bij de passat bijna niet voor. Laat men de achteras controleren of deze misschien krom is.

Gr. paul

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Beste Paul, bedankt voor je reactie, Hij stond op de nominatie om maandag a.s. de rubbers te laten vervangen. Mocht de achteras krom zijn, is dit dan een dure reparatie?
mvg vdrjo

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Achteras kun je het beste uit een sloop halen. Zijn meer dan genoeg verkrijgbaar voor weinig geld.

Gr. paul

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Laaste vragen: Hoe kan het dat alleen de rechter achterband flink slijt aan de buitenkant(wiel valt visueel iets naar binnen)en hoe komt een achteras krom er van uitgaan dat de auto schadevrij is.
mvg. vdrjo

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Achteras kan schade opgelopen hebben of een slecht herstelde schade uit het verleden....

Gr. paul

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Ik ben nog steeds de eerste eigenaar sinds 2002 bij aankoop bij de dealer en altijd schadevrij gereden. Het is een probleem van het afgelopen 1 1/2 jaar. Zomaar ontstaan. Daarom vind ik het vreemd.

Gr. vdrjo

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Laat ,voor dat je wat verandert ,de wielen op hun stand controleren ! De verstevigde koordlaag in de band kan ook wat uit de midden liggen. Groeten.

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Beste Punt, ik denk dat het probleem verholpen is. De achteras is gecontroleerd en gb, de wielstand is gecontroleerd beiderzijds en dezen waren behoorlijk afwijkend. De achterasdragers met rubber zijn gedemonteerd en dezen waren uitgedroogd en met flinke scheuren en speling. Nieuwe ahterasdragers gemonteerd en de zaak laten uitlijnen. Nu de banden blijven controleren op slijtage.

Hartelijk dank en gr. vdrjo

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Ligt de wagen nu ook wat vaster op de weg. ?? Wat die rubbers betreft het lijkt mij niet een kwaal van die wagen . Groeten.

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Ja dat klopt, ligt vaster op de weg en het onstabiele gevoel bij bochten zowel links als rechts is verdwenen. Zal proberen nog foto's te maken van de rubbers, ze waren gewoon versleten en gescheurd, maar ja na tien jaar en 294.000 km. Gr. vdrjo

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Het blijft toch de vraag waarom de rubbers zijn gaan scheuren. Kan mij niet heugen dat ik een set verkocht heb.
Droogte scheurtjes aan de buitenzijde (ronding) zie ik wel vaker daar gaat de achteras niet van scheef staan.

Goed mogelijk dat het rubber wringt door het verlagingset, dat zou de korte levensduur van de rubbers kunnen verklaren.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ook nog nooit bij een 3B Passat de achterasrubbers vervangen. Heb je toevallig een 4-wd? want dan klinkt het iets logischer. Achterasrubbers van die bouwjaren gaan eigenlijk alleen maar stuk bij de Golf 4 en Bora en Beetle.

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Nee ik heb geen 4-wd. Na vervanging achterasrubbers, 2 nieuwe achterbanden en uitlijnen, naar Denemarken gereden(1965km totaal), ben net terug: De auto ligt weer stabiel op de weg en je kan weer redelijk laag vliegen. Ik zou zeker die optie onder ogen houden. Denk dat het vaker voorkomt bij dit type dan bekend is.
Gr. vdrjo

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=vdrjo]Denk dat het vaker voorkomt bij dit type dan bekend is[/quote]
Het probleem achterasrubbers komt bij dit type passat niet voor, een uitzondering daargelaten zoals in dit geval.
Indien het een bekent probleem zou zijn waren er ook veel meer klachten, ook het controleren van rubbers ophanging is een onderdeel van de APK.

Gr. paul

vdrjo (0), 11 jaar geleden

Dan moet ik een ander vw garage zoeken voor apk en onderhoud. Wanneer eerder ontdekt door vag garage, dan was ik ws op dit moment geen 2 nieuwe achterbanden rijker, maar ws alleen achterasrubbers compleet.
Gr. vdrjo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.