Volkswagen Jetta: Slippende koppeling...

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 40kw

Ik heb sinds kort mijn rijbewijs (3 maand ongeveer) en heb direct een (zeer) oude auto gekocht. Deze auto rijd best aardig, al heb ik wel de versnellingsbak olie in de garage (moeten) laten bijvullen. 3 maand een leuke, goedkope auto gereden maar nu..... Jammer genoeg is de koppeling van mijn auto nagenoeg versleten en slipt deze behoorlijk. Ik kan nog net rijden ermee, maar zodra ik al iets 'te veel' gas geef slaat de motor al weer dol!

Zo rijden wil/doe ik niet meer dus twijvel ik wat ik er aan moet doen. Bij de volkswagen dealer kost het maar liefts 650 euro om dit probleem op te lossen. Dit is mij eigelijk te duur en wil daarom andere garage's vragen naar hun prijzen. Aangezien het altijd veel geld gaat kosten om dit te doen en aangezien de auto maar 250 euro heeft gekost kan ik natuurlijk deze ook direct verkopen of naar de sloop brengen.. ik weet het nog niet!

Indien mogelijk wil ik dit zelf in een doe-het-zelf garage verhelpen of misschien een amateur sleutelaar op mijn auto los laten, echt rijden doet het nu toch ook al niet dus.. weten jullie of ik het beste mijn auto aan de kant kan doen of toch laten repareren?

En weten jullie misschien een doe-het-zelf garage of amateur sleutelaar in deventer?

Groeten,

Ronald Broens

PS. Ik heb een lekkende olie-keering gehad bij mijn versnellingsbak, waardoor ik mijn olie pijl te laag was. Dit is nu reeds verholpen bij de garage, maar een vriend van mij heeft het vermoeden dat de olie misschien is / heeft gelekt op de koppelingsplaten waardoor deze minder grip heeft dan normaal. Hoe kan ik dit (laten) analyseren of dit het geval is? en nog beter.. hoe los ik het op!

ronaldbroens

Geplaatst door ronaldbroens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

je plaat kan indd vet zijn, maar dan nog moet de schakelbak er onderuit om dit te constateren.

moet het goedkoop? je koopt imitatie al een koppelingsetje voor 100 eurootjes, deze zal het zeker wel een paar jaar uitzingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.