Volkswagen Transporter: Snelheid van een transporter 2.5 tdi 65kw

Bouwjaar: 1999

Hallo ik heb gisteren in een transporter gereden met 54000 km op de teller uit 1999. Wat ik heel vreemd vind is dat de top snelheid niet hoger kwam dan de 120 km. Nou wordt er gezegt dat het komt omdat de bus heel weinig gereden heeft en alleen maar kleine stukjes. Weet iemand of dat klopt en dat als je weer wat langere stukken gaat rijden de snelheid weer beter kan worden. of dat er mischien iets dicht zit of wat voor andere reden dan ook. Ik hoor het graag want ik zelf vertrouw het zaakje niet zo.

Speedy11018

Geplaatst door Speedy11018 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jeromeke (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb zelf een caravelle 151 pk dus kan hem niet met snelheid vergelijken maar 120 lijkt me wel heel langzaam.
heb zo`n vermoeden dat de luchtmassa meter defect is.

Grt Jeroen

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Moet zonder problemen 140+ halen, dus luchtmassameter laten testen. Zou overigens ook kunnen dat de kat dicht zit.

Maar: check eerst de autopas eens van deze auto, kijk of er boekjes bij zijn met dealeronderhoud. Zo niet, is ie verdacht. Een bus die maar zo weinig gelopen heeft in 6 jaar tijd..... (die km stand veranderen van zo'n ding is voor sommige lieden een peuleschil.)

Speedy11018 (0), 18 jaar geleden

De nap pas die zit er bij en de vw a point heeft hem ook voor me nageken en zeggen dat de km wel kloppen en day het indadaad mischien ook de luchtmassa meter zou kunnen zijn of eventueel een aangepaste computer met een begrenser erin. Weet iemand of dat inderdaad mogenlijk is en wat de kosten zijn om die computer dan weer te vervangen.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

bregrenser kan, maar dan racet hij in een keer naar de 120 en valt dan dood.

Speedy11018 (0), 18 jaar geleden

Ik heb net met de verkoper gebelt en hij heeft hem uit laten lezen bij de vw en daar kwam uit dat het toch de luchtmassa meter is. Ik heb in iedergeval af gesproken dat hij ervoor zorgt dat ie normaal rijdt. Ik heb heel veel info over de auto gewonnen en blijkt dat de km inderdaad kloppen met wat op de teller staat. Denk dus inderdaad als het probleem met de snelheid verholpen is dat het een prima auto moet zijn.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

MOet kunnen, succes er mee. Zou nog wel even een ritje doen met de nieuwe luchtmassameter voordat je definitief beslist.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.