Volkswagen Golf IV: Snelheidsmeter Golf 4 1999 defect

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4L

Heey,

Ik ben nieuw op dit forum, dus zal ik me even voorstellen.
Ik ben Philip en kom uit Amsterdam.

Ik zit helaas met een probleem. M'n Golf 4 uit 1999 z'n snelheidsmeter werkt niet meer goed. Zodra ik het gas los laat gaat de snelheidsmeter terug naar 0 Km/h. Als ik dan weer extra gas bij geef, wordt de snelheid pas weer aangegeven.
Iemand die hier ervaring mee heeft en hoe het op te lossen is?

Mvg,
Philip.

Warow

Geplaatst door Warow (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wheelerdealer85 (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb ook zoiets gehad met mijn golf 4 1.4 benzine. Bij mij begon het zoals nu het geval is bij jou. Tot op een gegeven moment de snelheidsmeter het helemaal niet meer deed. De kilometerstandteller stopte ook met tellen en (bij mij begon de benzinetankmeter ook kuren te vertonen bij het optrekken en bochten maken). Alleen de toerenteller en temperatuurmeter deed het nog.

Het is uiteindelijk opgelost. Er was namelijk een kabelbreuk ergens onder de accubak of zoiets. De garagist had het een en ander gemeten en er kwam uit dat er een kabelbreuk was. Dat hebben ze gefixt en hij doet het weer.

Voordat je onderdelen gaat kopen zoals een nieuwe snelheidsmeter of iets dergelijks kan je beter eerst zoeken naar een kabelbreuk, want ik ben naar meerdere garages geweest en soms willen ze je wel eens meer laten betalen dan nodig is. Zo werd me verteld dat mijn snelheidsmeter stuk was (wat dus niet het geval was) zonder dat er gekeken of gemeten was wat het nog meer kon zijn. Het scheelt dus een hoop geld.

Succes.

Warow (0), 12 jaar geleden

Heey,

Bedankt voor je advies! Ik zal snel even een afspraak maken met de garage om het te laten controleren.

Edit,
@wheelerdealer85,
Hoeveel heeft het jou uiteindelijk gekost? De garage heeft volgende week zaterdag namelijk pas tijd voor me...

wheelerdealer85 (0), 12 jaar geleden

Hallo Warow,

Ik heb het toen laten repareren voor 150 euro, maar dat was bij een kleine sloopgarage. Ik zou in ieder geval niet naar de officiele Alfa dealer gaan om het te laten repareren, want die vragen een schatkist vol goudstaven.

Maar voordat je sowieso wat laat maken, adviseer ik je om de dynamo te testen en om de zekeringen (welke weet ik niet, maar dat zal de garageman wel weten) te checken. Als de dynamo teveel spanning geeft of te weinig dan kan dat ook een oorzaak zijn en een doorgebrande zekering ook. Dus voordat je reparatiekosten gaat maken die achteraf gezien misschien toch niet nodig waren, eerst alle andere mogelijke oorzaken uitsluiten. Kan je veel geld besparen.

Wees niet verlegen en laat de garageman doen wat jij wil. Alles testen voordat je wat laat fixen.

Ik wens je veel succes.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.