Volkswagen Polo: soms klapperend geluid starten polo

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn vw polo 1,9d uit 1998.
Sinds nu 3 weken maakt hij soms bij het starten een heel hard klapperend geluid. Hij doet dat niet bij de eerste keer als ik hem start, maar meestal als ik later op de dag hem nog eens wil starten. Ben nu bij verschillende garages geweest, maar ze kunnen mij niet met zekerheid zeggen wat het is. Hier een paar dingen die al opgenoemd zijn: Dubbel massa vliegwiel, Brandstofpomp, verstuivers, startmotor en de distributieriem die laatst vervangen is. Het grote probleem is dat hij het niet altijd doet. Met rijden geen enkel probleem. Als hij dat geluid maakt met starten dan de motor weer uit en nog eens proberen. vaak doet hij het dan wel gewoon normaal. Het valt mij ook op dat er lucht bellen in de brandstofleiding zit. Hij heeft laatst wel een grote beurt gehad en alle filters zijn toen vervangen ook die van de brandstof en de distributieriem is toen vervangen.

Wie herkent dit of weet wat dit misschien kan zijn

cintim

Geplaatst door cintim (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

de eerste verdachten zijn de startmotor en het tweemssavliegwiel.
laat de startmotor controleren en als daar niks mee is dan het tweemassavliegwiel vervangen.
mar wij hebben het ook gehad en daar hebben we alles vervangen en bleek het toch de startmotor tezijn daar heben we toen een nieuwe op gezet dus geen gereviseerde en darna was het over maar of het bij jou het zelfde is.

groetjes jan.

cintim (0), 12 jaar geleden

Dank je voor je reactie, de meesten durven nu nog niks te vervangen omdat ze het niet zeker weten en het allemaal nogal kostbaar is. Hij maakt trouwens ook nog even een ratelend geluid als je de motor afzet.

groetjes cindy

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

als hij bij afzetten ook een ratel laat horen ga je toch aan het tweemassavliegwiel denken.
en ik kan begrijpen dat ze niet kunnen zeggen wat het precies is.
hoogsten wat ze kunnen zeggen wat je kan proberen en waar beginnen.
kijk zeggen ze je vliegwiel en het is niet over wat dan dan zitten ze met een probleem.
dus zul je zelf in overleg moet gan kijken waar je het best mee kan beginnen maar je kan ze daar niet op vast pinnen als het niet over is.
dan moet je door blijven rijden tot het zeer duidelijk is.
is net war je zelf de vor keur aan geeft.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.