Volkswagen Golf IV: Spanrol

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Is de moeilijkheidsgraad hoog bij het plaatsen van de spanrol van de distriebutieriem bij dit type motor .

peugie

Geplaatst door peugie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (390) PRO, 8 jaar geleden

Voor een monteur met kennis van zaken, niet...
Voor een hobby`ist...denk het wel.

peugie (0), 8 jaar geleden

Heb me er ook even in verdiept en juist bij dit type spanrol schijnt er weer makkelijk een foutje bij in te kunnen sluipen .
1.5 jaar geleden is de hele set vervangen inclusief waterpomp door beun . Het was de 4e set die hij op een auto monteerde . Zijn nu 25000 km verder geen bijgeluiden gehad en motor loopt goed maar toch volgende keer ga k maar naar dealer. Ga er van uit dat de set correct is geinstalleerd anders was er in die 25000 toch wel iets fout gelopen? Of moet ik t nog visueel laten checken voorzover dat kan!.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Maar wat is nu precies het probleem dan?? Je denkt dat die beruchte spanrol weer stuk is of stuk aan het gaan is?
Zoals jij het omschrijft is er nu niks aan de hand toch? (behalve argwaan denk? hahhaha)
Zoals Hans al zegt voor een monteur is dit blok net lego maar voor een leek kan het goed fout aflopen als je niet weet waar je mee bezig bent.

kaleido 1 (2225) PRO, 8 jaar geleden

Gewoon lekker gaan slapen , begrijp niet waar dit vandaan komt na 1.5 jaar en 25000 km, verjaardags verhaal ?

peugie (0), 8 jaar geleden

Nou nee had verhaal gehoord dat ie nog al eens verkeerd om word gespannen . En dan beeld je je wel eens wat in, vandaar mijn vraagstelling op dit forum.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou met de nieuwe setjes die je nu monteerd weinig problemen iig maar toendertijd heb ik al wel veel blokken voor garantie vervangen bij hele lage km standen (laagste rond de 9000km kan ik me herinneren) en om het feit dat bij de spanrol voor de lange riem het plastieke loopvlak eraf scheurde dus denk dat peug die verhalen bedoeld van toen. Maar nu is er niets aan de hand en als die beun weet hoe het moet dan ook geen probleem. Ben je niet zeker dan kan je natuurlijk altijd laten checken (alleen bovendste en onderste kap eraf) maar als er toen wat fout gemonteerd zou zitten dan lag je blok allang in de puin.

peugie (0), 8 jaar geleden

Klopt wist alleen nog niet wat de oorzaak was . Mooi dat het verbeterd is nu . Thanks voor jullie antwoorden allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.