Volkswagen Golf IV: Vacuumslang egr klep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v AUS

Hallo,

Wie kan mij vertellen waar het vacuümslangetje van de egr klep op aangesloten dient te worden. Ligt nu los vlakbij het gasklephuis. Het gaat hier om een Golf 4 1.6 16V met motorcode AUS.

henkpeters

Geplaatst door henkpeters (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

De EGR klep heeft enkel een stekker. Slangetje zit nergens op aangesloten.
Het betreft een kort stukje slang met aan het eind een terugslagklepje.

Gr. Paul

henkpeters (0), 8 jaar geleden

Hallo Paul,

Bedankt voor je reactie. Zag inderdaad het terugslagklepje liggen met daar aan het vacuumslangetje wat op de EGR klep zit aan gesloten. Zoek al enkele dagen waar om deze auto niet op het
gaspedaal reageert. Kreeg eerst storingscode 17964. Mapsensor vanmorgen vervangen maar geen resultaat. Heb vorige week de krukas sensor vervangen. Bij demontage van het gasklephuis
bleek deze heel erg vervuild. Deze gereinigd inclusief inlaat spruitstuk EGR-klep en het buisje. Waren ernstig vervuild. Als ik de auto nu start kan ik gasgeven en als ik hem dan maar op 2000 toeren
houd kan ik gewoon gas blijven geven. Laat ik de auto in stationair stand terugkomen lijkt het alsof de auto na enkele seconden in de noodloop gaat en reageert deze niet meer op het gaspedaal.
Bij uitlezen met VCDS komen geen storingen naar voren. Iemand anders heeft de auto vandaag uitgelezen met een ander systeem en deze gaf een storing van het motorregelapparaat aan.
Polen ECU en stekker gereinigd maar geen resultaat. Wel blijft het EPC lampje constant branden.

henkpeters (0), 8 jaar geleden

Het probleem is opgelost. zie golf 4 1.6 16V gaat in noodloop.
Paul bedankt voor het antwoord.
Topic kan gesloten worden.

henkpeters (0), 8 jaar geleden

Het probleem was lekkage bij het inlaat spruitstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.