Volkswagen Passat: Spanrol en distributieriem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

De distributieriem, spanrol en looprollen zijn twee maanden geleden officieel bij officiele garage vervangen met twee jaar garantie. Twee weken na vervanging terug gegaan omdat er een vreemd geluid was, garare gaf aan dat riem te strak was afgesteld.

De motor van Passat is net in Frankrijk overleden en teruggebracht naar Nederland. Dealer geeft aan dat hydraulische spanner van spanrol voor de distributieriem is afgebroken. Dit zou niet onder garantie vallen. Nu wil garage onder garantie uitkomen maar dat lijkt mij niet terecht. Iemand nog tips hoe hiermee om te gaan ?

stynloon

Geplaatst door stynloon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt mij een bedrijfsongeval. Als ik de eigenaar van dat bedrijf was, zou ik ook wensen dat ik onder de aansprakelijkheid uit zou komen. Ik zou er echter ook ernstig rekening mee houden dat me dat niet zou lukken. Voor alle zekerheid zou ik een briefje sturen waarin je aangeeft dat de gevolgschade van de wanprestatie ook onder de garantie valt. Als ze tegen blijven sputteren moet je juridische bijstand zoeken.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt enkel garantie claimen op een onderdeel dat ook daadwerkelijk is vervangen??

Geef de zaak in handen Bovag en wacht het onderzoek af...

Gr. paul

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is een beetje kort door de bocht, Paul. Als ik jouw uitspraak letterlijk neem dan zou ik een onderdeel wel op de rekening zetten en niet vervangen en vervolgens zeggen: geen garantie want het onderdeel is niet daadwerkelijk vervangen. Wanneer ik in de onderdelencatalogus kijk zie ik in dit soort gevallen vaak iets van "Gates (of SKF) recommends to replace the complete kit". Als de garage hier mee weg komt dan onderscheidt niets ze meer van een slechte beunhaas.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

De vraag in deze is of de dealer de spanner wel heeft vervangen, deze hoort niet in het standaard pakket en worden doorgaands ook niet altijd vervangen.

Gr. paul

stynloon (0), 15 jaar geleden

Paul,
de spanner is waarschijnlijk niet vervangen aangezien deze niet bij de standaard vervanging hoort van een distributieriem. Ik heb echter het idee dat door het te strak spannen van de riem in eerste instantie er slijtage is opgetreden. Kan dat een reden zijn voor het bezwijken van de hydraulische spanner ?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=stynloon]Kan dat een reden zijn voor het bezwijken van de hydraulische spanner ?[/quote]
Indien de riem strakker komt te staan wordt de spanner ontlast. Of spanner is vastgelopen en heeft z'n taak niet kunnen doen??

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.