Volkswagen passat 1.9 tdi: spontane uitval motor

Bouwjaar: 1994

Nog niet eerder problemen gehad met deze auto. Reeds 7 jaar in bezit. Tijdens het rijden valt soms spontaan de motor uit. Het gele lampje van de het voorgloeien gaat dan knipperen. Dit zou duiden op een motormanagement probleem. Het itvallen gebeurd met onregelmatige intervallen (maand tot week ertussen). Komt iemand dit probleem bekend voor en is er een oplossing?

Hartelijk dank voor het advies.

Ron10318

Geplaatst door Ron10318 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is relais 109 al vernieuwd?

Hans

Ron10318 (0), 19 jaar geleden

Nee is niet verniewd. Waar zit relais 109 en waar dient die voor? Ik zal hem graag vervangen.

Aanvullende informatie op het eerdere bericht. Als de motor is uitgevallen en je haalt daarna het contact eraf en wacht 5 minuten dan start de motor weer. Direct na uitval wil hij ook niet starten.

Weer bedankt voor het antwoord
Ron

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Relais 109 zit in de zekeringkast nummer staat er op, het relais is het hoofdrelais zorgt voor de voeding naar de motorelektronica

Hans

ruudgolf (0), 19 jaar geleden

Ik had dit probleem ook (bij mijn golf 3 TDI uit 1997) en heb via info van deze site het probleem opgelost: inderdaad relais 109! relais voorzichtig opengemaakt met een schroevendraaiertje en het bleek dat er een soldeerpuntje loszat op het printplaatje. Tijdens het rijden maakte het slecht contact en dan viel de motor stil. Ik heb even het puntje opnieuw gesoldeerd en het probleem is weg. Kost niets!
Succes!

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

De slechte serie relais 109 was zwart, de nieuwe verbeterde zijn grijs. Zo kun je gelijk zien welke je hebt.

Succes, Thijs

Luc6666 (0), 19 jaar geleden

Ron, ik heb hetzelfde probleem met mijn passat, ook 1.9tdi van 1994 (zie bericht van 09/06/2004).Ik ben al 4x binnengeweest in de garage en de relais (reeds een grijze) is 2x vervangen, echter zonder resultaat. Als we de wagen voor vertrek 10min laten voordraaien hebben we geen problemen, wel vervelend als je ergens langer dan 2uur staat. Vertrek je sneller dan 10min dan lig je gegarandeerd binnen de eerste kilometers stil.
De garage zegt ofwel de stuurdoos ofwel de injectiepomp maar dat kost allemaal veel geld om zomaar te veronderstellen en dan heb ik nog niet de garantie dat het in orde is.
Ik weet geen raad maar het werkt wel op mijn zenuwen.
Groetjes Luc.

Ron10318 (0), 19 jaar geleden

Allen
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb de zwarte relais 109 vervangen voor een grije (nieuwe). We rijden nu een week zonder uitval. So far so good zou ik zeggen.
Groeten, Ron

Ron10318 (0), 19 jaar geleden

Helaas, gisteren is de motor weer spontaan uit gevallen. De nieuwe relais 109 was uiteindelijk toch niet het probleem. Ik ga nu op zoek naar een 2e hands stuurdoos en/of injectiepomp om die problemen te elimineren. (afhankelijk van de kosten)

Als iemand nog andere suggesties heeft dan houd ik me aanbevolen.
Hartelijk dank voor reacties.
groeten, Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.