Volkswagen Golf: sputtert als je optrekt

Bouwjaar: 1988

ik ben in het bezit van een Golf gti 16v uit 1988.sinds een jaar in mijn bezit en de laatste tijd merk ik dat hij sputtert als je optrekt .
eenmaal op toeren(boven 4000rpm) rijd hij best maar als je bijv.
op een kruising afrijdt en snelheid mindert, sputtert hort en stoot hij, als je weer optrekt onder de 4000 toeren. bougies en puntjes vervangen,de ontsteking afgesteld op tijd, reinigingsmiddel in de benzinetank gegooid.toen deed hij het een paar weken goed en nu begint het weer opnieuw.
heeft iemand hier tips voor ,hoe dit op te lossen is?

FastMI

Geplaatst door FastMI (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

H&k (0), 18 jaar geleden

Tja, dan zal je weer alles moeten vernieuwen voor de komende weken :-)
Ik denk aan vuil in de tank, omdat ie het even goed deed na het reinigingsmiddel. Is het brandstoffilter vervangen?

Anders eens de benzineleiding doorblazen met perslucht richting tank. Eventueel opgehoopt vuil dwarrelt dan weer en tijdje rond in de tank. Dan weet je tenminste waar het zit en kan je de tank gaan reinigen.

Andere mogelijkheid is dat er ergens een slang of draad die je los hebt voor de 'servicebeurt'niet helemaal goed is, en dat je met monteren net even dat extra gegevn hebt waardoor ie een tijdje goed liep. even nalopen dus...\

Succes

FastMI (0), 18 jaar geleden

Ik ga vande week het brandstoffilter vervangen.
nadat ik vrij stevig probleemloos gereden heb (een flinke tijd boven de 210)deed hij het zonder sputteren.
na een week rustig rijden begint het probleem weer van voor af aan.ik houd jullie op de hoogte. ben nog wel voor alle adviezen in.

dupl-u-12006-5dd149ce4df84+samantha (0), 18 jaar geleden

ik heb er ook last van .. heb het brandstoffilter vervangen..maar dit heeft niet geholpen.. ik heb het ook als de auto warm is..

vwhobbyist (0), 18 jaar geleden

Tis een oud bericht maar toch een reactie, ik krijg te weinig benzine omhoog vanuit de tank, benzine pomp vernieuwd had geen effect :-) Filter in de aanzuigleiding (Golf 1 uit 1983, 1,1 motor) lijkt schoon, dus ik vermoed dat er vuil in de aanzuigbuis in de tank zit. Hoe kan ik de tank reinigen zonder hem uit te bouwen?

H&k (0), 18 jaar geleden

Tja je zal er een reinigingsspulletje in moeten gooien wat er weer uit moet. Dus of je moet de tank uitbouwen of je moet de auto effe op zijn kop leggen, gaat ook prima :-)

Maar alle gekheid op een stokje: uitbouwen is het beste.
Ja kan ook proberen of je met een oplosvloeistof het vuil eruit krijgt via de leiding die naar de maotor loopt:: MAAR die zit niet onderaan........Steekt altijd een stukje van de bodem af.,

Wat ikzelf wel eens met succes gedaan heb: tank (deels) vullen en dan een slangetje ( 10 of 12mm) via de vulopening leegzuigen. Slangetje bewegen over de bodem van de tank alsof je stofzuigt. Was bij een kever die zijn vulopening nog IN de kofferbak had. Helaas is dat tegenwoordig vaak moeilijk omdat de vulpijp vaak vreemde bochten maakt.


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.