Volkswagen Golf II: Start niet

Bouwjaar: 1991

Hallo allemaal,
Mijn Golf II van '91 start niet meer. Tijdens het rijden stond ik opeens stil (was een koude dag) en sinds dien is hij niet meer gestart. Heb het geprobeerd te starten met startkabel is niet gelukt. Zou het mischien aan de dynamo kunnen liggen?
Alvast bedankt.

KK

Geplaatst door KK (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

als he de dynamo zou zijn, danzou je hem wel moeten kunnen starten met de startkabels.... aangezien de stroom voor het starten uitsluitend uit de accu komt, en niet uit de dynamo.

gaan op het dashboard wel al je lampjes branden als je de contactsleutel omdraait? als dit niet het geval is zou je aan een defect contactslot kunnen denken of misschien een draadbreuk (al komen die zelden ineens uit de lucht vallen)

suc6

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat doet hij niet? draaien van de startmotor of niet aanslagen van de motor?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

distributieriem kapot.

KK (0), 19 jaar geleden

Tijdens het rijden is hij gestopt en niet meer gestart. Als je het wil starten hoor je de motor wel maar slaat niet aan. En jah alle lichten op de dashboard branden die normaal ook branden, voordat ik hem start. Hoe zou je zeker kunnen weten dat het de distributieriem is?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

olievuldop eraf draaien, iemand de motor laten starten ( in zijn vrijstand) kijk vervolgens naar de nokkenas via de vuldop, draait deze dan zit je riem er nog op, draait ie niet dan is je riem gebroken. mocht ie wel draaien dan even de mantel van de distributieriem wegnemen en kijken of dat er een aantal tandjes weg zijn. (heb ik al 2x meegamaakt) is de riem kapot dan kan je de auto beter meteen naar de sloop brengen omdat je veel geld kwijt bent voor reparatie hiervan. kosten kunnen met gemak boven de 1000 euro uitkomen. motor moet in de meeste gevallen gereviseerd worden.

suc6 en duimen maar.

gr.
martin.

KK (0), 19 jaar geleden

ok bedankt ga ik effe kijken.

KK (0), 19 jaar geleden

Ik ben vandaag langs de garage geweest. Volgens de monteur zou de bobin (of hoe je schrijft) kapot zijn. Ben bij sloop een andere gehaald maar toch niet gestart. Volgens de garage zou het aan de electriciteit liggen. Hij zei dat de bougies geen stroom kregen. Waar zou dit nog meer aan kunnen liggen?

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Kapotte kabel van bobine naar verdelerkap, rotor versleten, verdelerkap versleten?
succes,
Peter

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

contactslotschakelaar kan ook, gaan bij bosjes stuk van dit type.
Hallgever of ontstekingstransistor stuk kan ook.

KK (0), 19 jaar geleden

Bij contactslotschakelaar? Dan zou de motor toch geen enkel geluid geven. Want je hoort de motor wel draaien maar start niet.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

zitten volgens mij meerdere contacten in het contactslot, 1 defect en je bent de pineut.

KK (0), 19 jaar geleden

Nou eindelijk opgelost. De ontsteker was kapot. Effe snel langs de sloop gegaan en gekocht voor 35 euro. Alleen het montage was wel duur. Hij heeft daarvoor 50 euro gevraagt. Is dit normaal?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, kadir


tja... wat heet normaal, ach nu heeft deze man ook eens een goeie dag.. ;^)

maar het ging om de auto toch, deze loopt nu weer..


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.