Volkswagen Golf I : start problemen gti

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gti

ik krijg mij golf niet gestart, waarschijnlijk omdat het co en het ontstekings tijdstip niet goed staan.
Maar om die af te stellen moet de motor draaien. nu ben ik al even bezich geweest om het zo te zetten dat die wel start.
Maar heb dat nog niet voor elkaar gekregen. dus mij vraag is wat zijn de basis afstellingen???

ik had deze auto gekocht met een defecte motor, die ik na een tijdje aan de gang heb gekregen maar toen heb ik niet het co en het ontstekingstijdstip juist afgesteld. daarna heb de kleppen gesteld en de distriebutie riem vervangen. waarna die niet meer starten, wel slaat die even aan en valt daarna gelijk weer uit.

wie kan mij helpen??

alvast bedankt

starlel

Geplaatst door starlel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Distributietiming als eerste checken, ook de stand van de hulpas.

Valt hij uit zodra je de contactsleutel los laat uit de startstand??

Zo ja, heb je backfire gehad?? (knal in de inlaat) Dan is je luchtweger naar binnen geslagen en zit vast in het huis. Deze zit op de luchtfilterbak onder het onde rubber machet wat de luchtweger met de inlaatbuis verbind. Klep moet soepel en vrij door het huis bewegen, zonder zware punten. Niet verbuigen, het is een precisie instrument.

Hij loopt nu waarschijnlijk even op de koudestartverstuiver......


Het kan ook nog het elektrisch gedeelte van de contactslotschakelaar zijn.
Draad van startrelais halen (rode kabel met schuifstekker) sleutel in startstand houden en de wagen even aan laten duwen. Blijft hij dan wel lopen terwijl de sleutel in startstand staat (dus echt volledig rechtsom gedraaid alsof je start) dan is dat het geval. Wil overigens graag bij golf 1, vervangen is 15 minuten werk voor de kenner.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.