Volkswagen CADDY 51 KW BESTEL 2,0 SDI: Start s ochtends heel slecht

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 51

mijn caddy start sochtends na een nacht stilstaan of na een dag stil staan erg slecht. Ik moet dan 3 a 4 keer lang starten. Ik druk het gas pedaal een beetje in. Wat lijkt te helpen. Op forums lees ik dag het de brandstof pomp kan zijn. Kan dat kloppen? De motor slaat dan bij de eerste paar keer niet aan. Er zit pas een nieuwe accu in dus daar zal het niet aan liggen. Mocht het een brandstof pomp zijn, zijn die gemakkelijk zelf te vervangen of is dat echt een werkje voor een garage. Graag zo spoedig reactie. Alvast bedankt!

Lauranvanderhart

Geplaatst door Lauranvanderhart (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (430) PRO, 6 jaar geleden

dit kan varieren van de pomp in de tank tot de pomp aan de zijkant van de cilinderkop tot de afdichtingen van de verstuivers al dan niet met een uitgesleten cilinderkop. absoluut zaak hierbij is het stellen van een juiste diagnose dmv diverse druk en opbrengstmetingen.

Alwinvoorbergen (0) PRO, 6 jaar geleden

Misschien handiger om eerst de gloeibougies te controleren? Voordat de brandstofpomp de schuld gaat geven

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Zeer waarschijnlijk zijn de pompverstuivers uitgeslagen in de cilinderkop,(komt vaak voor).
Remedie is, verstuivers uitbouwen,het gat met zeer fijn schuurpapier glad maken en verstuivers met nieuwe afdichtingen weer monteren en afstellen.
Wanneer dit geen afdoende resultaat oplevert en de gaten van de verstuivers waren ruw,dan is een nieuwe cilinderkop helaas noodzakelijk.
Gloeibougies zijn eenvoudig met een ohm meter te testen ongeveer 2 ohm weerstand koud gemeten, en tijdens de gloeifase moet er ongeveer accu spanning op staan,(dit duurt overigens maar net zolang als het gloeilampje in het instrumenten paneel brandt,vrij kort dus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.