Volkswagen Golf: Start slecht + soms inhouden bij 5000 toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn auto start de helft van de tijd tegenwoordig slecht. Soms start hij perfect, en soms niet en dan moet ik een keer of 3 proberen en veel gas geven om hem in gang te krijgen. Het is me ook opgevallen dat de auto als hij slecht start ook inhoud bij 5000 toeren, alsof de begrenzer aanslaat, terwijl hij normaal bij 6400 toeren pas afslaat. Ik heb ook de indruk dat de auto dan minder goed accelereerd dan normaal. Het voelt aan alsof je rijdt met de handrem lichtjes op ofwel is dit maar mijn gedacht.

Ik durf niet 100 % zeker te zeggen dat deze 2 met elkaar te maken hebben, maar ik vermoed van wel. Ik ben vorige week naar de garage geweest en fouten laten uitlezen maar die heeft niets gevonden. Op het vorige onderhoud hadden ze ook al eens naar gezocht omdat het toen ook al was maar niets gevonden. Er moet wel een bougiekabel vervangen worden omdat daarvan de draden openliggen maar deze is afgeplakt met plakband en volgens de garagist ligt daar het probleem niet. Iemand enig idee?

Bedankt op voorhand

Street54

Geplaatst door Street54 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Die kabel zou ik als eerste vv,die zou het heel goed kunnen zijn,misschien ook wel 1 van de andere kabels of doppen.
Temp.sensor zou het ook kunnen zijn + een vervuild gasklephuis.
Ook de luchtmassameter/lambdasonde of klep van variabele inlaat.
Als eerste de kabel vv en de andere kabels controleren+gasklephuis reinigen/inleren+temp.sensor vv,dan verder kijken,aangezien er geen storing in staat.

Ricky,

Street54 (0), 17 jaar geleden

Ok bedankt voor de tip, ik ben er op beginnen letten en is me opgevallen dat het voor zover ik weet altijd al was als het regent. Gisteren ook, vandaag regende het niet en niet echt problemen. De auto trok beter door dan gisteren, wel moet ik steeds lichtjes gas geven om te starten anders lukt het ook niet goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.