Volkswagen Golf IV: Start vaak op lpg ipv op benzine.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 18 20v agn

Hallo,ik heb een golf met een ag lpg installatie.Bij buitentemp. boven +/- 10 gr. start de auto op lpg ipv op benzine.Bij lagere buitentemp. start hij meestal wel op bezine maar gaat dan vrij snel over op gas.Als de motor warm is start hij eigenlijk altijd op gas.De koelvlst. temp. voeler die af fabriek in de auto zit is al eens vernieuwd en geeft in de meetwaardenblokken aannemelijke waarden aan.De ag computer kan ik niet uitlezen(geen apparatuur).Aan de hand van welk signaal bepaald de lpg ecu of de auto op lpg of op benzine start?

Groeten Erik

erik2819

Geplaatst door erik2819 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Start ie beroerd als je op LPG start of is het gewoon een waarneming??

Bij geen verdere problemen zou ik me nergens zorgen om maken. De LPG installatie bepaalt waarschijnlijk aan de hand van de watertemperatuur. (is buitentemperatuur bij koude motor)

Succes

erik2819 (0) PRO, 16 jaar geleden

Moet langer doorstarten op lpg,en al diverse backfires gehad.Vandaag nieuwe luchtfilterbak gemonteerd.Gebruikt de lpg ecu het signaal van de originele koelvlst temp voeler?O ja ook met koude motor wegrijde op lpg schokt hij behoorlijk.

Erik

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=erik2819]Moet langer doorstarten op lpg,en al diverse backfires gehad.Vandaag nieuwe luchtfilterbak gemonteerd.Gebruikt de lpg ecu het signaal van de originele koelvlst temp voeler?O ja ook met koude motor wegrijde op lpg schokt hij behoorlijk.

Erik[/quote]
Ligt voor de hand dat het signaal gebruikt wordt, maar hoeft natuurlijk niet, misschien apparte sonde voor LPG.

Backfire moet je zien te voorkomen, Luchtmassameter heeft er een bloedhekel aan en help je er mee omzeep.

zou voor de zekerheid de slangklem bij b.v. de gasklep er af laten, liever de slang er een keer afknallen dan dat de luchtfilter als stof naast de koplamp naar buiten komt

Denk dat je een keertje langs een echte gasboer moet gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.