Volkswagen Transporter: starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 MD

Hallo "profs"

Mijn auto sart wisselend. Soms is er geen vuiltje aan de lucht en loopt ie als een zonnetje. Maar de volgende dag start ie niet. De startmotor draait wel maar de motor wil niet aanslaan. Kan het zijn dat een brandstofpomp hapert ?

bwana1

Geplaatst door bwana1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

is het een TDI?? heb je een relais 109?? zo ja, is deze zwart??? ga dan naar de dealer en haal een gemodificeerde grijze relais 109.

Voor meer info gebruik de zoekfunctie, is al heel veel over geschreven.

bwana1 (0), 16 jaar geleden

Hoi Harry,
Nee het is geen TDI maar een T4 mileu diesel. En heb dus geen relais 109.
Welke is daar dan voor nodig in een T4 MD.
Kan rustig 80 km rijden en dan de volgende dag niet willen starten.

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou zeggen óf er wordt soms niet voorgegloeid (check gloeirelais) of je brandstofafsluiter gaat niet goed open.

klapband (0) PRO, 16 jaar geleden

lucht in brandstofsysteem is misschien ook een oorzaak dan zal ie een hele dag gewoon kunnen starten en de volgende dag ben je even bezig voor dat ie eindelijk aanslaat

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

bedieningsasje van de brandstofpomp is nog wel eens ruim waardoor de brandstofpomp leegloopt! voel even of je hem heen en weer kunt halen, zo ja is hier een ander asje/busje/ringetje voor te halen en moet hiervoor de bovendeksel gelicht worden.

bwana1 (0), 16 jaar geleden

Beste Mensen,

Bedankt voor jullie reacties. Jullie willen niet geloven wat de oorzaak was. We hebben onlangs een sleutel laten bijmaken, geen probleem werkt prima. Totdat we onze "verloren" sleutel weer terugvonden. Deze weer in gebruik genomen , maar was dus niet meer goed geprogrammeerd.
Dus het was tocjh de wegrijblokkering ofwel de brandstofpomp.

Bedankt

Bwana Adrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.