Volkswagen transporter 2.5TDI: startprobleem

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Het betreft een Volkswagen transporter 2.5 TDI waarvan de motor niet aanslaat. Met een minimale hoeveelheid startpilot in de inlaatslang start de motor onmiddelijk en rijdt dan prima.
Reeds vervangen: relais 109
gloeibougies
klepje op het brandstoffilter
brandstoffilter
Signaal op inspuit-beginklep gecontroleerd, maar slaat niet aan zonder startpilot. Bij uitlezen geen storingscode.
Wie kan mij helpen? Bedankt, Jan

jan4958

Geplaatst door jan4958 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jan, ik denk dat je pomptiming verkeerd staat. Goed genoeg om te rijden maar te veel afwijkend om aan te slaan. Laat deze eens controleren met de computer bij je garage.

Succes, Thijs

wietse11994 (0) PRO, 19 jaar geleden

thijs heeft volgens mij gelijk of een temp voeler. maar kijk pomp timing even bij dealer na is 5 min werk mot vas test kast

jan4958 (0), 19 jaar geleden

4 weken en bijna 3000 euro later de brandstofpomp vervangen bij de dealer. De auto start nu wel, maar er zit geen snelheid meer in. Was vroeger 150 km/u geen probleem, nu zijn we blij met 110 tegen de brienenoordbrug op. Dus zoals jullie zien nog steeds een probleem. Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.