Volkswagen Golf III : startprobleem diesel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel

Wie weet een oplossing? Klant klaagt over slecht starten bij koude motor. Gloeiboegies e.d. prima in orde.
Volgens wegenwacht zit er na lang stilstaan lucht in de dieselleiding. Inderdaad zien we bij lopende motor erg veel luchtbellen in de transparante leiding. Alle klemmen en slangen lijken goed dicht.
Heeft iemand hier ervaring mee? Paul Lammers

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan es kijken op de dieselpomp het gedeelte wat beweegt als je aan de gas trekt dat stukje volledig mag niet te veel speling op zitten want anders trekt die daar lucht en trekt die alles terug naar je tank heb het overlaatst ook vervangen moet je wel ff alles merken zeer gemakkelijk zit zo een messinge bus up greetz

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Is dit een D of SDI of TDI ?Bij SDI en TDI heb je geen gaskabel meer,dus ook geen speling.Wel retourklepje op dieselfilter controleren(borgklem lostrekken en omhoog loshalen,zit ofwel 1 dichtingetje op filter,of 2 op klepje,deze contro.op beschadiging,lucht komt daar in de leiding)Suc6

paul500 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee, het is nog gewoon ouderwets met kabel. We dachten aanvankelijk de oplossing te hebben met het witte kunststof kapje op de filter inderdaad. Geen noemenswaardige luchtbellen meer in de leiding. Klant meld echter vandaag dat koudstart probleem blijft. Als de motor uiteindelijk start, komt er veel blauwe rook uit. Olierook?

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Moet er(veel)olie bijgevuld worden tussen onderhouden?

paul500 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat is juist zo gek, niet dus..

BenVTI (0), 16 jaar geleden

en heb je de brandstof druk ook al gemeten?? en blauw is idd olie maar lekt ie ook water?? en hoe is de olie verder??

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe heb je de gl.bougies getest?Bij insch.contact,hoelang staat er spanning op de gl.bougies?(temp.sensor defekt?)Komt er bij insch.contact wel altijd spanning op de stopklep?(elec.gedeelte contactslot?)Heeft de motor wel voldoende startsnelheid?(batterij-startmotor?)Compressietest?Suc6

audivw (0) PRO, 16 jaar geleden

beste paul, dit herinnerd mij aan een polo diesel die hier een tijdje geleden stond met hetzelfde probleem.
wij dachten ook na het testen van de gloeibougie's dat ze goed waren maar omdat we verder niks hebben kunnen vinden hebben we ze toch maar vervangen. tot onze verbazing..... starten en lopen! wat de lucht in de leiding betreft hier zou je eventueel voor de koude start een electrische pomp tussen kunnen zetten en de lucht er uit halen. start hij dan direct dan ben je ook al weer een stap verder. mvrgr.

paul500 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vooralsnog komen we er niet uit. We gaan maar eens beginnen met de gloeibougie's te wisselen.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het kan zijn dat de gloeiers wel werken maar niet aan de punt gloeien. Wat betreft de blauwe rook met aanslaan dat is onverbrande diesel olie door het slecht voorgloeien.

Hans

paul500 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoera hoera, een week geleden toch maar eens nieuwe gloeiers ingezet.., geen klachten meer vernomen, vraag me niet hoe het kan, maar het heeft geholpen. Allen dank voor het meedenken. Paul.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=paul500]Hoera hoera, een week geleden toch maar eens nieuwe gloeiers ingezet.., geen klachten meer vernomen, vraag me niet hoe het kan, maar het heeft geholpen. Allen dank voor het meedenken. Paul.[/quote]
Hoe het kan zie #11 van mij dat is de oorzaak.

Hans

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

dat een moderator dit weet en ...maar ik denk dat ie dan niet heeft getest op een accu
zie je dat meteen
massa draadje dr op tussen duim en gloeier
plus draadje op de draad aansluiting en laten gloeien voor 10 seconden
weet je t op zeker of ie helemaal gloeit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.