Volkswagen Golf III: Stoelen Golf III '97 erg versleten... Zijn deze te vervangen?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

Ik heb een Golf III van '97 en sinds een tijdje zijn de voorstoelen erg lelijk aan het worden. Het schuim op de wangen zakt weg (waardoor je tegen het metaal aankomt), instapchuurplekjes. En van de bijrijders stoel is de stelknop defect. Je kunt hem dus niet meer rechterop zetten.

Nu heb ik al flink zitten zoeken, naar vervangende stoelen, maar alles (ook golf III) is of nog veel slechter of echt oudbollig.

Nu heb ik wel eens gezien dat er stoelen van b.v. een Audi A4 of een Passat geplaatst zijn in een Golf III. Is dit eenvoudig te doen? Moet je dan nog ergens op letten qua rails e.d. Of kun je ongestraft elk type stoel ombouwen? En hoe zit dat met de achterbank?

Heeft iemand er ervaring mee om die stoelen over te zetten? Of misschien wel een handleiding? Foto's?

Alvast bedankt!

Alex

alex1978

Geplaatst door alex1978 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik meen dat de stoelen van de "familie" van Polo 6N, Caddy II, Seat Ibiza etc. hetzelfde zijn. Tenminste, toen ik nog een Caddy had heb ik wel eens overwogen om er stoelen uit een Golf 3 in te zetten. Ik dacht dat je dan hooguit de rails (en de bekleding) zou moeten overzetten. Wat betreft de achterbank is het denk ik kritischer; volgens mij zit er al verschil tussen Golf, Vento en Variant. Maar dat is gissen.

Je kunt ook eens informeren bij de autodemontage (sloop), bijv. via onderdelenlijn. Wellicht hebben die betere spullen.

Succes, Thijs

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij zijn de hoezen op kleur als onderdeel te koop bij vw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.