Volkswagen Golf: Startprobleem Golf 3 Gti (contactblokje ?)

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik heb een Golf 3 Gti van 1994.
Sinds een paar weken heb ik hetvolgende probleem.
Als ik de auto wil starten slaat hij aan en meteen weer af. De ene keer is er niks aan de hand en start hij meteen, dan plotseling wil hij weer niet aanslaan. Nu komt het rare...als ik de contactsleutel op starten hou dan loopt de hij wel gewoon, alleen blijft dan de startmotor meelopen natuurlijk.
Laat ik de sleutel dan weer los slaat hij meteen weer af. Als ik de auto dan een tijdje laat staan start hij wel weer gewoon en is er weer niks aan de hand.
Ik denk zelf aan het blokje achter het contactslot en heb dus het stuur eraf gehaald en daarna de schakelaars maar ik kan dat blokje er niet uit krijgen. Wel zie ik aan de onderkant in het contactslot een pennetje zitten ter hoogte van dat blokje. Is het de bedoeling dat ik dat uitboor ?
Ik neem aan dat ik toch niet het hele contactslot eraf moet halen om dit blokje te verwisselen ?

Kan iemand mij misschien helpen ?
Bij voorbaat hartelijk dank.

santo999

Geplaatst door santo999 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

verrassing.. je moet het hele contactslot demonteren aangezien hij aan de achterkant (door een schroefje) geborgt zit.....

helaas pindakaas dus...


suc6

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het hele alu huis moet van de stuurkolom af, daarna kan ie er uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.