Volkswagen Golf: verwijderen carterpan

Bouwjaar: 1992

hallo ik heb een golf 1900 GTD van 1992,nu wil ik de carterpan los halen om de pakking te vervangen maar ondanks dat alle schroefjes eruit gedraaid zijn blijft carterpan ergens achter hangen zo lijkt het.ik kan hem vrij bewegen wat kan dit zijn??moet ik nog meer loshalen? alvast bedankt voor de reacties

nenyky30

Geplaatst door nenyky30 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

blikken plaatje dat de achterzijde van het vliegwiel afdekt.....3x sleutel 11 (boutjes goed bewaren, vreemde draad)

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

zou goed kunnen dat de pakking aan een grote plaat vast zit...

haal de pakking van de carterpan los en dan zal hij los moeten komen...

suc6

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

En vervolgens moet je aanzuigbuis van de oliepomp verwijderen om de spatplaat met pakking te kunnen verwijderen. Is een erg duur onderdeel overigens.

nenyky30 (0), 18 jaar geleden

moet ik dan het oliefilterhuis losmaken en hoe verwijder ik de aanzuigbuis? waar zit deze bevestigd?

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt de oliepomp losmaken nadat je het carter hebt verwijderd. Je moet drie of vier boutjes losdraaien, moet te zien zijn.

nenyky30 (0), 18 jaar geleden

ok heel erg bedankt, ik heb hem al los. het bleek dat de carterpan aan de pakking vastzat en dus moeilijk los te halen was en oliepomp is alleen 2 boutjes losdraaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.