Volkswagen Polo: Startprobleem Polo 1993

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Beste probleem oplossers,

Ik heb een Polo Coupe uit 1993. Een heerlijk bakkie, alleen heeft hij soms kuren met starten. Soms gebeurt er niks (geen startmotor) en soms wel startmotor maar wil de auto niet aanslaan.
Meestal is het een kwestie van paar keer proberen (inclusief startonderbreker blokje in en uit het gaatje halen) en dan werkt het allemaal.
Het wordt alleen langzaam maar zeker irritant, het gebeurt steeds vaker, en ik wil eigenlijk de startonderbreker er uit halen / doorverbinden, volgens mij zit daar de oorzaak van het probleem (ik heb niet het idee dat het boevengilde nog op mijn gebakje zit te asen....).
Kan iemand mij vertellen hoe ik dat kan doen? Dan weet ik in ieder geval zeker dat mijn eventuele startprobleem niet door de onderbreker veroorzaakt wordt.....

Met vriendelijke groet,

Eric

ericuitpeize

Geplaatst door ericuitpeize (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eric

Als de startmotor rond draait, hoelang duurt het dan voor dat hij aanslaat ?

Is er een benzine geur aanwezig als hij slecht start ?

Heb je al eens gekeken of hij wel vonkt als hij niet aanslaat ?

Het soms niet willen werken van de startmotor kan best aan de startonderbreker liggen,deze kun je er niet zo vanaf slopen,dan kom je de draden aan het volgen waar deze heen lopen,en dan loskoppelen,en kleur bij kleur aan elkaar maken van de originele kabelboom.

Gr Stefan

ericuitpeize (0), 14 jaar geleden

Dag Stefan,

Bedankt voor je reactie.

Normaal gesproken start de auto direct, als het niet lukt dan laat ik de auto niet te lang starten maar stop, startonderbreker blokje in - uit en start dan opnieuw..

Werkt het helemaal niet, toen had ik wel vonk (tenminste vanaf de verdelerkap). Ik rook alleen geen benzine. Ik heb niet de indruk dat hij verzuipt maar dat er gewoon geen drup benzine komt. Er werd ook niet 'gehort'

Hoever moet ik de draden volgen naar de kabelboom? Moet ik ergens in de motorruimte zijn of zit het achter het dashbord?

Groeten
Eric

ericuitpeize (0), 14 jaar geleden

oeps, 2 x op verzenden gedrukt...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eric

Als hij wel vonkt,kan het ook aan het brandstofpomp relai liggen.

Maar dan moeten we er eerst even zeker van zijn dat het niet aan de startonderbreker kan liggen.

Gr Stefan

ericuitpeize (0), 14 jaar geleden

Het lag niet aan de startonderbreker, maar aan de accu, raar maar waar. Ik kan het niet verklaren, maar nadat er een nieuwe accu ingekomen is heeft het probleem zich niet meer voorgedaan.

Groeten,
Eric

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback Eric!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.