Volkswagen KAMPEERAUTO D: Startprobleem VW Transporter T4

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500

Startprobleem VW Transporter T4 ;
Bij het voorgloeien licht het dashboardlampje slechts 1 seconde op en na 4 maal voorgloeien start hij nog niet. Na het doordraaien op de startmotor slaat hij pas aan. Ik ben er al mee naar de garage geweest, alwaar men niets kan vinden.

Hlucht

Geplaatst door Hlucht (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Geeft de koelvloeistof temp.sensor wel de juiste temperatuur waarde aan de ecu door? Lampje 1 seconde aan betekent motor warm (zelftest van systeem),
De sensor meestal met blauwe steker dacht ik heeft twee onafhankelijk van elkaar functionerende ntc weerstanden waarvan er 1 voor de temp.meter werkt en de andere voor de motor ecu.
Met geschikte uitlees apparatuur bv Vagcom is de actuele motor temperatuur uit te lezen
Deze moet bij koude motor ongeveer overeenkomen met de omgevingstemperatuur...Aan de hand van de waarde van de sensor bepaalt de mororecu of er gegloeid moet worden, maar wordt ook de ingespoten brandstof hoeveelheid bepaald.

Hlucht (0), 6 jaar geleden

Na enkele weken bij de garage bleek, dat de brandstofpomp niet goed stond afgesteld.
Dit werd met draaiende motor door "een bedrijf in Almelo" verholpen, waarna vanmorgen, ondanks de vorst, na slechts 1 seconde voorgloeien, de motor aansloeg tot mijn grote blijdschap.
Allemaal bedankt voor het meedenken.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is ,hebben ze ook nog naar de spanning van de riemen gekeken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.