Volkswagen Polo: startproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 sdi

Hallo,

Heb een polo uit 1999. Al sinds een jaar heeft ie wat problemen met starten maar na 2,3 pogingen alles ok. De laatste maand werd dat 4 pogingen en de laatste week voelde het steeds zwakker aan maar na 4, 5 keer toch ok. Dit alles overigens alleen 's morgens, de rest van de dag geen problemen bij eerste startpoging. Vandaag ziet het er eachter behoorlijk fout uit. na 4 pogingen geen succes, starten voelt erg zwak aan en ik hoorde een piep toon na de 4e pogingen. Ik sta op het punt om er mee naar de garage te gaan maar aangezien ik in Spanje wonen, en de garages hier boeven zijn als het om buitenlanders gaat wilde ik graag uitzoeken wat de problemen kunnen zijn. Logischerwijs zou dit de startmotor moeten zijn of kunnen de problemen ook dieper liggen?

Bedankt,
Raoul

safra

Geplaatst door safra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Als de starter te weinig draaisnelheid heeft ,dan hebben dieselmotoren moeite met aanslaan.
Die pieptoon wijst ook op een slechte startmotor.

safra (0), 15 jaar geleden

[quote=E.T.Wiersum]Als de starter te weinig draaisnelheid heeft ,dan hebben dieselmotoren moeite met aanslaan.
Die pieptoon wijst ook op een slechte startmotor.[/quote]
Bedankt!

Ok, dus ik kan er inderdaad vanuit gaan dat het hier om de startmotor gaat. Nu je het over draaisnelheid hebt dat is eigenlijk precied wat ik ervaar, vooral vandaag zit er totaal geen kracht in.

De reden ook waarom ik het vraag is omdat we een tijdje terug ook een polo diesel hadden met startproblem maar daar deed de motor helemaal niets bij het starten en werd ons verteld dat de hele motorblok vervangen moest worden.

Hoe hoog liggen de kosten in Nederland ongeveer voor vervanging van een startmotor?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

en hoe is het met je accu heb je al eens geprobeerd om met startkabels en een andere accu te starten (wel goeie startkabels en accu)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.