Volkswagen Bora: startproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Hallo heren
Ik heb een volkswagen Bora 1.6 benzine met AKL motor uitvoering. Laatste tijden veel problemen met starten. Hiermee bedoel ik dat er eigenlijk probleem is bij het aanslaan van motor koud warm maakt niet uit. Voordat ik de motor start moet ik eerst wachten dat alle lampjes uit zijn anders problemen met aanslaan. Gasklephuis vervangen maar hierdoor is het probleem ook niet opgelost. Startmotor gewisseld, nieuwe aku, boegies vervangen maar nog steeds geen oplossing. Het voet alsof weinig benzine tovoer is. Meerdere keren laten uitlezen maar geen vermelding van storingen. Op het inetnet wat advies gevraagd en is mij gezegd dat het relais 18 wel eens kapot gaat en dat ook problemen veroorzaakt, alles los gehaald achter zekeringskast maar geen
relais 18 te vinden.
Zou iemand mij misschien wat info willen geven wat het mogelijke probleem kan zijn.

Alvast bedankt.


(Auto heeft geen startonderbreker, maar mij is wel gezegd dat het probleem bij de sleutelleesring kan liggen, wat is dit? En zou dit te maken hebben met het probleem)

start54

Geplaatst door start54 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt me een probleem met de brandstofdruk. Vandaar dat je moet wachten tot de lampje uit zijn, dan bouwt de pomp vast wat druk op.

Kan een verstopt benzinefilter zijn of een gammele pomp. Onlangs een keer de tank volledig leeg gereden?
Hou oud is het brandstoffilter?

Kun je de retour leiding van de brandstofrail losmaken? Meet dan eens de brandstof opbrengst.

start54 (0), 13 jaar geleden

Tank meerdere keren leeggereden, dacht eerst ook dat er vervuiling in de tank zat, zal het benzine pomp kontroleren,, want dat was de laatste dat nog niet is gekontroleerd.
Bedankt voor het reageren.
Je hoort nog van mij of het probleem hiermee wordt opgelost.

homedj12 (0), 12 jaar geleden

hallo wij hebben een soort gelijk probleem met onze VW Bora maar wat was nou de oplosing ???????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.