Volkswagen Transporter: Startproblemen bij regen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5L 5 cilinder

Al een tijdje start hij moeilijk bij regen of kort na regen. Als hij start kan ik geen gas geven, dan slaat hij af. Na een tijdje kan dat wel maar het gaat met veel gestoot en gepruttel. Het klinkt alsof niet alle cilinders meewerken. De kabels zijn vervangen, de verdeelkap ook. Wie oh wie heeft een idee?

Normen

Geplaatst door Normen , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Hoe is het met je luchtfilter , aanzuigbuis , element niet kletsnat , waardoor hij geen lucht krijgt ?
Bobine gescheurd , spuit deze eens nat en kijk wat er gebeurt.

Normen, 9 jaar geleden

Ik heb dat eerder gehoord, van dat nat spuiten. Ik heb de auto alleen nu niet hier. Gisteren stopte hij ermee terwijl ik reed, en ik heb de anwb moeten bellen. Hij heeft wat testjes gedaan en heeft ontdekt dat hij niet vonkt. Ik ga dinsdag een sensor halen wat op de verdeelkap zit. Volgens hem is die kapot. Onderdelen zijn moeilijk te krijgen hier in australie

audia4 PRO, 9 jaar geleden

ffe off topic: anwb in australie?? dat is nieuw :-)

Normen, 9 jaar geleden

Nee ik ben lid van de NRMA in New South Wales, maar ben geholpen door de RAC in West Australië. Maar ik dacht ik zeg ANWB om het simpel te houden... ;)

Normen, 9 jaar geleden

Ok, de nieuwe sensor en de nieuwe spoel zitten erin en we hebben een vonk. Maar, hij slaat niet aan. Hij lijkt soms aan te willen slaan maar zonder succes. De timing kan verkeerd zijn denk ik, hoe controleer ik dat? Iemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.