Volkswagen Golf IV: Stinkt naar benzine in de auto.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,3 L V5

Mijn Golf stinkt regelmatig naar de benzine na het rijden. Er hangt dan een benzine lucht in de auto. Ik rook het ook bij mijn rechter voor wiel.

Ik heb de bank naar voren geklapt om de Benzinepomp te contorleren maar dat was allemaal kurkdroog. (test: deksel eraf en de auto laten lopen)

Het lijkt wel of er iets met de ontluchting is of zo. Hij stinkt niet altijd.

Wie weet raad :-)

Bedankt

Pieter

Pieter9058

Geplaatst door Pieter9058 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

Nog even een kleine toevoeging. De auto loopt perfect.

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Toevallig niet je regeneratie dampfilter defect deze zit rechts voor in je binnenscherm.
Volg je brandstofleidingen eens dan kom je bij een zwarte pot uit met een magneetklep misschien is daar een leiding of iets lek.

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

Bedankt ik ga dit bekijken. Toevallig een fototje :-) waar ik hem kan vinden.

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

Goed ik heb gezocht en de zwarte pot gevonden. Ik kon niets vinden. Na veel ergenis de wagern naar een autobedrijf gebracht. Helaas deze kon ook niets vinden. Er zit een soort dop bovenop met een klein gaatje en daar stinkt hij uit. De garage wist dat ook te vertellen maar geen oplossing.

Garage was geen VAG dealer maar wel al jaren lang bekend hier in de buurt.

Wie weet nog iets ?

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk zit de magneetklep vast die het koolfilter moet leegzuigen. ding zit meestal met een rubber beugeltje op het luchtfilterhuis. er zitten 2 zwarte rubber slangen aan, eentje loopt naar het bewuste potje wat je al gevonden hebt, de ander naar de inlaat van de motor. Even demonteren, 12 volt op de aansluitingen zetten, en hij moet open gaan. (kun je er gewoon doorheen blazen.)

via testkast en acutator diagnose is hij ook aan te sturen, dan weet je gelijk of het probleem niet in de ecu zit. Klepje tikt duidelijk hoorbaar als hij aangestuurd wordt.

stukkend klepje of zijn bedrading kapot komt wel eens vaker voor, met deze klacht als gevolg.

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

Zeer goed advies. Ik hoorde in het verleden inderdaad iets tikken maar dat was dat gevonden zwart potje volgens mij. Vanaf dit zwatre potje lopen 2 slagnetjes en een 2polige stekker weg. Een van de slangetjes loopt naar een potje waar 3 slangetjes op zitten deze zit tegen het binnenscherm van de voorpoot schokdemper gemonteerd. (foto2)

Welke moet ik nakijken?

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

Ik heb het zwarte potje los gehad. Boven op de connector van de behuizing 12v gezet dan hoor je de klep schakelen. Je kan dan lucht blazen door het pijpje. Vervolgens heb ik de connector gemeten. Op de linker zijde staat netjes 12v (met lampje spannings zoeker) op links is geen massa ook niet als je de auto laat lopen. Meet ik met de multimeter dan meet ik rond 8,14 v tussen de 2 aansluitingen.

Multimeter:
Meet ik de tussen de linker (+) dan meet ik 14,4 v naar massa.

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

vanuit de ecu wordt over massa geschakeld. Je bent nu op de testkast aangewezen om te controleren of de ecu uitstuurt. (actuator diagnose) dit doet hij niet constant, maar onder bepaalde vooraarden. (motortoerental, bedrijfstemperatuur enz) Vermoed dat hier iets mis gaat.

heb je vag-com tot je beschikking??? als je er lol in hebt is het misschien leuk dit aan te schaffen. weetje er een keer een diagnose mee te stellen heb je de kosten t.o.v. de garage er al uit.

hier te koop: http://www.priemus.nl/

(geen binding mee!! is gewoon de legale manier om dit systeem te kopen)

Pieter9058 (0), 12 jaar geleden

De auto is inmiddels weer bij een Auto garages geweest. Ze konden niets vreemds vinden. Zal mijn gevoelige neus wel zijn.

Tipc mag slotje op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.