Volkswagen Passat: stom! remvloeistof in stuurbekrachtigingsreservoir

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Ik had zaterdag de intensie om mijn remvloeistof te gaan vervangen, nu zag ik een sticker staan met de datums van de laatste keer dat deze vervangen was, naast deze sticker
was een reservoir, deze heb ik max gevuld aangezien ik de remvloeistof wilde gaan vervangen.

Het bleek al snel dat dit niveau niet zakte toen ik de remvleoistof per wiel uit het systeem pompte.

Ik heb de motor niet gestart en niet aan het stuur gedraaid en ben een spuitje wezen halen waarmee ik de overtollige vloeistof weer uit het stuurbekrachtigingsreservoir heb gezogen.

Nu hoor ik sinds gisteren een soort van ruw geluid als ik uit stilstand met lopende motor mijn stuur draai (niet tijdens rijden), zou dit een gevolg kunnen zijn van deze stomme actie van mij?

Is het nu beter om het hele stuursysteem te voorzien van goede olie? zoja hoe gaat dit in zijn werk?

alvast bedankt!

groeten erwin

erwtje

Geplaatst door erwtje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

erwin

gezien je de auto niet hebt gestart, en optijd de olie hebt afgezogen zal het allemaal nog wel meevallen.

Gr. paul,

erwtje (0), 16 jaar geleden

Hoi Paul,

Bedankt voor je reactie, heb je enig idee wat dat geluid zou kunnen zijn in stilstand wanneer ik aan het stuur draai?

groeten erwin

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

dat ruwe geluid zou wel eens uit de stuurbekrachtigingspomp kunnen komen , omdat de remolie schraler is dan de originele stuurbekr olie. ondanks dat je de olie gelijk hebt afgezogen zou er best wel eens toch nog remolie in de stuurbekr olie kunnen zitten en nu dus ook in het hele systeem. ik zou het hele systeem aftappen en spoelen met de juiste olie en daarna afvullen met de juiste olie

erwin2935 (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Zou jij in een paar zinnen kunnen beschrijven hoe ik dit het beste kan doen (olie vervangen), ik heb hier geen ervaringen mee.

alvast bedankt

erwin

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

olie leiding loshalen bij het laagste punt en dan laten lopen en daarna even de stuur naar links en dan naar rechts zodat alle olie ook uit het stuurhuis is. vervolgens slang er op nieuwe olie erin en starten en ontluchten (wederom stuur uiterst rechts en links zodat de luchtbellen er uit geperst worden) en wederom slang los aftappen en vervolgens weer slang erop olie erop en nu moet het goed zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.