Volkswagen Passat: Storing met LPG G3 installatie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 20V APT

Hallo, ik heb een probleem met mijn Passat op LPG die zo nu en dan voorkomt (een lastige dus)
Soms, als ik hem gestart heb loopt hij in het begin goed maar dan voel je al( bij het overschakelen naar gas) dat hij niet lekker loopt het is net alsof het gas dan op is, hij gaat dan stotteren en trekt ook niet meer en ben je soms genoodzaakt om over te schakelen naar benzine want anders slaat hij af (lastig bij een stoplicht).
Hij is net bij een gas specialist geweest voor een onderhouds beurt en er werden daar alle filtertjes en zeefjes vervangen en ook een slangetje dat valse lucht zoog werd vernieuwd. Het probleem blijft zich nu en dan aandienen en is niet te vinden door de specialist.(inmiddels wel €300,- verder) Laatste keer naar de garage geweest (tijdens de reis ook problemen) en de laatste kilometer ging het probleem weg en is bij de specialist niet meer waargenomen, ra ra (als dokter er is)??? Dit probleem is eigenlijk begonnen nadat ik nieuwe ( originele )bougies heb gemonteerd.
Is er iemand die een soort gelijk probleem kent en bij voorkeur een oplossing heeft?
Gr K

Inovado

Geplaatst door Inovado (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat er verschil is tussen het benzine-systeem en het LPG-systeem kwa mengsel-samenstelling. LPG zal wel wat armer zijn dan benzine.
Deze auto heeft een zelf-lerend systeem dat continue werkt en "kleine" verschillen kan wegwerken (tot zo'n 20 a 25%).
Dat verklaart waarom tijdens de rit het steeds beter gaat en aan het eind van de rit (vlak voor de garage) het probleem weg is.

Kun je oplossen door de hele weg op benzine te rijden en pas voor de deur van de garage om te schakelen naar gas.
Hoewel je beter naar een gas-specialist (andere dan de vorige) kunt gaan om het mengsel te laten afstellen.
Andere mogelijkheden: als je deze met EOBD kunt uitlezen, foutcodes clearen (of ze er zijn of niet) dan gaat het leersysteem terug naar de beginstand. Accu even los kan ook helpen.

Inovado (0), 13 jaar geleden

Ik zal het proberen, in iedere geval eerst bedankt en ik laat wel even weten wat het geworden is.
gr K

Probleem is niet op te lossen. Ten einde raad andere auto gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.