Volkswagen Golf: stotteren 1800 toeren bij warme motor en onstabiel stationai

Bouwjaar: 1992

hey,

Ik heb sinds een week of 3 een golf 1.8 GL(55 kw) uit 1992. Wanneer de motor koud is loopt deze goed. Als de motor warm is loopt hij soms slecht stationair. Wanneer ik de koppeling intrap onder het rijden heeft de motor de neiging om af te slaan en doet dit soms ook. Het toerental zakt eerst terug naar 400-500 toeren om vervolgens weer op het normale toerental te komen (900 toeren). Het vreemde is nou dus; de motor doet dit niet altijd. Af en toe vertoont ie dat. wanneer ik bijvoorbeeld aan het rijden ben doet ie dit bij het ene stoplicht wel, en bij de andere helemaal niet. Ook presteert de motor gewoon goed wanneer ik het toerental langzaam laat aflopen of wanneer ik vermogen vraag.

Daarnaast stottert de motor altijd rond de 1800 toeren wanneer deze warm is. Hoe zijn deze 2 dingen te verhelpen...iemand een idee?

Alvast bedankt!

Brammieberg

Geplaatst door Brammieberg (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo bram
kijk eens of je geen valse lucht heb bij de voetpakking en vacumleidingen
kijk anders naar je temp voeler of ie wel goed is
su6 maurice

Brammieberg (0), 19 jaar geleden

eej geen valse lucht bij de voetpakking of vaccumleidingen. rotor en verdelerkap + stationaire omloopklep (potje dat aan je luchtfilterhuis zit bevestigd) vervangen, zonder resultaat. Wel reageert de motor soms wel, en soms nie op het losmaken van de stekker van de temp. sensor. De ene keer gaat de motor veel hoger stationair lopen, en het andere moment reageert de motor precies hetzelfde, met of zonder temp. sensor. Dit is misschien de oorzaak, maar kan het ook aan m'n bougiekabels liggen?Aan de bougies te zien verloopt de verbranding goed. Graag reacties...

Bij voorbaat dank en fijne feestdagen!

Bram

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey bram vervang de temp zender dan eens of meet de weersrtand van de zender dit is niet zo duure en kan best het probleem oplossen su6 maurice

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.