Volkswagen Golf IV: stotteren en inhouden bij warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

hallo ik heb een golf 4 1.6sr 16v
deze auto doet het koud goed maar zodra de motor warm word gaat hij inhouden en stotteren komt niet meer boven de 5000 tot 5500 toeren. en als je hem gewoon stationair laat draaien slaat hij na een kwartier af is die ongeveer ook warm en start dan slecht moet lang door starten voor hij aanslaat en slaat dan pruttelend aan als die aan is loopt de motor weer goed. maar als je dan gas geef houd hij in dat hoor je komt niet zo snel op toeren houdt gewoon in. nu heb ik hem al door laten meten bij dealer geen fout codes toch heb ik temperatuur sensor al vervangen lambda sensor nieuwe bougies nieuw brandstof filter maar doet het nog niet hoop graag dat iemand weet wat ik nu moet doen. oja en als je hem start als die warm is start hij moeizaam zoals ik al zij maar hij krijgt dan wel genoeg benzine want je ruikt de benzine dan uit de uitlaat komen

herweijer

Geplaatst door herweijer (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

herweijer (0), 12 jaar geleden

hoi hans 4040 heb niks ontvangen van je

Hans4040 (350) PRO, 12 jaar geleden

kan kloppen...ik heb je niets gestuurd.

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

bougiekabels, heb ik ook al bij meerderen golf 4 1.6 en 2L gehad.

herweijer (0), 12 jaar geleden

oke ja heb ik ook al vervangen maar het rare is dat als hij koud is hij gewoon normaal loopt en goed optrekt maar als hij warm word gaat hij inhouden en stotteren en als je hem warm stationair laat draaien valt hij op den duur gewoon uit motor loopt dan stationair wel goed alleen valt dan plots uit heel raar

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat is vreemd inderdaad, wanneer ie uitgevallen is, start hij dan wel direct weer of heeft ie dan moeite met aanslaan ?

herweijer (0), 12 jaar geleden

start dan heel slecht moet soms wel 5 tot 8 seconden ofzo starten en slaat dan pruttelend enig idee

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan verzuipt is dus, daarom ruik je ook benzine.

Kunnen meerdere oorzaken zijn, vreemd dat je geen foutcode's hebt kunnen uitlezen, ik zou op zijn minst missfire op een van de 4 cilinders verwachten.

Of de ontsteking valt weg of een van de injectors blijft open staan/sluit niet goed meer, wat je kan proberen is zodra ie uitgevallen is, bougies eruit draaien en kijken welke nat is, dan weet je in elk geval in welke cilinder je verder moet zoeken.

herweijer (0), 12 jaar geleden

nu je het over missfire heb als die slecht loopt en je geef dan gas houdt hij in en af en toe als je dan gas geef en dan los heb ik ook wel eens backfire dus dat zou het wel eens kunnen zijn dan dat hij te laat vonkt ofzo of kan dat niet

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat zou kunnen maar het is dan vreemd dat je met uitlezen geen storingen ziet.

blowndub (0), 12 jaar geleden

Hallo Henk,

Ik heb exact hetzelfde probleem maar dan met Passat 1.6 benzine 1998. Met koude motor rijdt hij perfect, zodra de motor goed warm is begin hij eerst ontzettend te stotteren ( en slaat af als hij stationair draait ) en daarna minder vermogen. Tijdens het stotteren danst de toerenteller heftig op en neer, alsof de verbinding wordt verbroken. Wat ik ook heb ( lees dat bij jou niet ) is dat als het stotteren eenmaal geweest is dan heeft de motor bij last om de 2 sec. een dip. Dit blijft zo.

Ik heb Lambda, LMM, temp sensor, massa van ECU, vacuüm slangen, bougies als gecontroleerd. Elke verandering heeft tot nu toe er voor gezorgd dat hij nog beter rijdt als hij koud is, eenmaal warm blijft het stotter probleem..

Heb jij inmiddels al iets gevonden??

TONY_3 (0), 12 jaar geleden

Beste Henk
Het probleem wat jij schets duit op een slechte bovenste dodopunt sensor
Je moet maar eens kijken naar de stekker verbinding die is vaak geoxideerd
Ik heb het probleem zelf ook gehad.
Heb toen stekker verbinding schoongemaakt en sensor gemonteerd probleem opgelost
Auto loopt weer 100%
Succes Tony_3

TONY_3 (0), 12 jaar geleden

Henk ik ben benieuwd of je het zelfde probleem heb.
Ben benieuwd
Tony_3

Dealano (0), 7 jaar geleden

Hallo,
ik heb een golf4 1.6 sr uit 1998 deze 2 verhalen komen ook bij mij auto overeen. Koud rijd en trekt ie perfect op, zodra die warm is komt ie moeilijk vooruit en komt niet verder dan 5000/5500 toeren

Heeft iemand al een idee, lijkt alle 3 op het zelfde probleem?

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Het antwoord is al gegeven, alleen de vraag of dit inderdaad de oorzaak was.
Dus de krukas cq nokkenas sensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.