Volkswagen Golf I: Stotteren motor

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 i

Beste vrienden,

Betreft een cabrio.
Onlangs zijn distributie vervangen, maar dat was niet het probleem.
Volgens de eigenaar stotterde de motor voor zijn distrubutiewissel.
Stationair draait de motor schoon, bij het gasgeven ook geen probleem.
Alleen wanneer ik met de gaspedaal in een bepaalde stand houd, en dit op gelijkwelke toerental begint deze af en toe te stotteren, zou het aan de rotor liggen van de verdeler, bougie's waren ook niet van de nieuwste, en de rotor vertoonde ook wat oxidatie, zal toch zijn weerstand moeten meten, onlangs ook meegemaakt met mijn Alfa 164.
Had ook gemerkt dat wanneer de motor stationair draait dat je af en toe de kleppen hoort tikken, wat volgens mij niet normaal is.
Mischien heeft iemand ook zo iets meegemaakt, aan de injectoren zelf heb ik twijvels aangezien deze wagen op de weg goed acceleert.

Gr.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (75) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Tom@ssini (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat voor motor heb je JH, 2H enz.

firedriver (75), 11 jaar geleden

Beste Tom@ssini

Ik zie die gast in de week, dan moet ik het aan hem vragen, waaraan kan je dat zien staat het ergens op, ben geen echte golf kenner, maar wel een echte fijne wagen om eraan te werken.
Heb hem beloofd om het in orde te maken, de verkopers hadden tegen hem gezegt dat het normaal is wat ik eigenlijk niet normaal vind, en op gebied van techniek weet de eigenaar helemaal niks.
Zijn toerental werkt ook niet, aansluiting aan de bobine is ok, hier en daar controle gedaan op massaaansluitingen, zou aan de weerstand liggen van de toerentellerunit in de dashbord volgens andere forums.

Dikke gr.

firedriver (75), 11 jaar geleden

Beste Tom@ssini
Kwam die gast vandaag op werk tegen, waaraan kan je zien welke type motor zien, hij weet het zelf niet, kan je het ergens zien.
Hij zij dat zijn motor meer stottert dan voor zijn disrtibutiewissel en meer verbruikt.
Zijn bougie's had hij vernieuwt.
Distributie door iemand anders laten nakijken waarbij het in orde was.
Mijn vraag is of de tussentandwiel dat ook door de distributieriem wordt aangedreven ook de verdeler aandrijft, waardoor daar ergens een foutje gelopen is tijdens zijn wissel.
Zondag voormiddag ga ik zijn wagen eens nakijken of de verdeelvinger juist staat, BDP einde compressie van de eerste cilinder, verdeelvinger moet dan tegenover de verdeelstift staan van de eerste cilinder.
IK had ook daarvoor zijn onderste slang van zijn koeling losgemaakt om zijn vloeistof te verversen, mischien onbewust ergens tegengekomen dat het losgekomen is.
Maar ja zondag weet je iets meer, ik hoop dat het aan de stand van de verdeelvinger is.
Gr.
Jantje

firedriver (75), 11 jaar geleden

Toevallig iemand een tekening van de distributie

Gr...

firedriver (75), 11 jaar geleden

Ik zal maar morgen mijn best doen.
Gr.

firedriver (75), 11 jaar geleden

Voila vrienden en co,
Eindelijk, probleem zelf opgelost, fout lag aan mijzelf, waardoor ik snel de oorzaak had gevonden.
Stand van de verdeelvinger stond niet juist t.o.v. de eerste cilinder.
Na de juiste afstelling van de verdeelvinger loopt de motor terug als een zonnetje, moest wel de distributieriem terug ontspannen, omdat de de tandwiel van de oliepomp ook de verdeelvinger aandrijft.
Eigenaar kan weer op beide oortjes terug slapen.

Dikke groetjes
Jantje

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit is de eerste keer dat iemand zichzelf antwoord geeft op het forum en nog het probleem oplost ook ha ha..

Succes ermee Jan !

firedriver (75), 11 jaar geleden

Inderdaat C.Jonker
Moet kunnen, heb er de hele nacht van wakker gelegen, strakjes een rustige slaap tenminste, ben blij in zijn plaats, wel een fijne en een gemakkelijke wagen om aan te werken, onlangs de distributie van mijn vrouw haar wagen vervangen, je hebt er bijna echt geen vrije ruimte om aan te werken, maar viel mee, binnennkort zijn koppeling, zal wel zweten zijn, heb wel daarvoor een boek besteld, het blijft gewoon een hobby voor mij.

Gr.
Jantje

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Sleutelen is aangeboren...je hebt het of je hebt het niet en als jij er kriebels van krijgt dan heb je het !!
Succes en als je vragen hebt dan stel ze maar..

Succes !

firedriver (75), 11 jaar geleden

Dank u C.Jonker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.