Volkswagen Passat: stotterende motor en dan niet meer starten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI

Ik heb een passat 2liter tdi van het jaar 2005. Nou ben ik 's ochtends vroeg gaan rijden en de motor die begon behoorlijk te trillen bij stationair draaien en bij het intrappen van de koppelingspedaal een ratelend geluid. vervolgens heb ik een ritje gemaakt en de motor uitgezet. na 1 uurtje kreeg ik de motor niet meer wakker. ik bleef proberen te starten maar kreeg als melding OIL PRESSURE. Bij contact geen storingen.

weet iemand wat het probleem kan zijn?

passat highline 2.0 tdi bj 2005
kmstand is 198000

de verstuiver is al een keer vervangen bij 160000
en een gescheurde cilinder bij 60000 km. heeft toen een nieuwe cilinderkop en een nieuwe turbo gekregen.

Auto heeft nooit een nieuwe brandstofpomp gehad!!

kamal02

Geplaatst door kamal02 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

martijn v o (0), 14 jaar geleden

Heeft je auto al wel een keer de oliepomp/balansas modificatie gehad (13D8 dacht ik)?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Trillen, ratelen en de melding Oil Pressure doet mij vermoeden dat de oliedruk te laag is.
Dat kan een behoorlijke motor-schade veroorzaakt hebben.

Heb je al olie gepeilt?

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Dat lijkt mij ook,te weinig oliedruk.

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Brandde er tijdens je rit geen rood olielampje??

Jan227 (5) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, de melding van de oliedruk komt meestal voor indien de auto langere tijd doorgestart wordt, maar niet aanslaat. Het ratelen /onregelmatig draaien bij ingetrapte koppeling lijkt op een defekt vliegwiel. Mogelijk zijn er veren uit het vliegwiel in het koppelingshuis gevallen en hebben ze de bdp sensor (ring) beschadigd. Tenminste, weet niet helemaal zeker of deze 2.0 tdi een sensorring heeft achter het vliegwiel, maar in dat geval zou het goed kunnen. Denk dat je er toch mee naar een garage heen moet. Groet Jan227

kamal02 (0), 14 jaar geleden

Beste Jan.

hartelijk dank voor u bericht. Het klopt inderdaad wel dat als ik lang probeer te starten, dat ik pas die melding krijg. als ik contact aanzet hoor ik de brandtofpomp ook helemaal niet meer.

Kan het zo zijn dat de pomp stuk is? ik krijg geen enkel storing te zien in het dashboard. en moet dan de vliegwiel vervangen worden?

Ik heb ook olie gepeild en er zit genoeg olie in.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, je kunt een brandstofleiding bij het brandstoffilter losnemen en iemand de auto op contact laten zetten, als de pomp in de tank werkt, dan komt er brandstof uit de leiding. Neem in dit geval de leidingen los die van het filterhuis naar de motor lopen. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.