Volkswagen Polo: Stuurspeling

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo, vandaag mijn Polo laten keuren. Afgekeurd op een paar bandjes en stuurspeling. Ze kunnen echter niet met zekerheid zeggen waar dat vandaan komt. Wanneer de auto stilstaat en het stuur vanuit de neutrale stand naar rechts of naar links bewogen wordt hoor en voel je een kloppend geluid. Ook wanneer de auto vrijstaat (op bokken) en de wielen heen en weer worden bewogen hoor je ook een kloppend geluid. Tijdens het nemen van een flauwe bocht naar links of naar rechts hoor je weer dat kloppende geluid en heb je het gevoel dat de auto even zijn eigen richting gaat. Het voelt niet veilig aan in ieder geval. De keurmeester gaf aan dat het waarschijnlijk met de kruiskoppeling te maken heeft. Auto heeft altijd zwaar gestuurd. Waar zit die kruiskoppeling en is het te repareren?

MoniqueVisser

Geplaatst door MoniqueVisser (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

als de stuurklogels geen spelling hebben, kan het in het stuurhuis zitten.

MoniqueVisser (0), 14 jaar geleden

Stuurkogels (vorig jaar nieuw geplaatst) en fusee kogels zijn goed bevonden.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kijk eens iets boven het rempedaal,als het goed is zie je daar een kruiskoppeling zitten ( stuurstang )

Als hij gekeurt is moet er toch ook na de stuurkogels ( slijtage/speling ) zijn gekeken ? en dan zouden ze toch ook kunnen zien/vertellen dat deze goed of slecht zijn ?

Dat kloppend geluid hoeft niet van de stuurinrichting zelf te zijn,kan net zo goed door iets anders worden veroorzaakt,maar dat is zo lastig te zien.

Gr Stefan

MoniqueVisser (0), 14 jaar geleden

Hoe simpel kan het zijn, mijn man heeft zich onder het dashboard gewurmd, achter het rempedaal bleek de verbinding tussen de stang vanaf de stuurkolom en de stang van het stuurhuis los te zitten. Verbindingsklem (geen kruiskoppeling) vastgedraaid, geen speling meer of kloppend geluid. Er is bij de keuring wel degelijk naar de stuurkogels (nieuw) gekeken en fusee kogels. Ze zijn een half uur aan het zoeken geweest naar de oorzaak van de speling, maar hebben dit over het hoofd gezien. Waar gewerkt wordt vallen spaanders zullen we maar zeggen. Affijn, het is opgelost. Bedankt voor jullie snelle reacties. Monique.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi om te horen monique.

Bedankt voor de feeback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.