Volkswagen Golf III: Stuurt zwaarder na links dan naar recht na vervangen stuurhuis ?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AEE 75PK

Ik heb gister mijn stuurhuis laten vervangen omdat deze lekte en dat niet mag voor de apk.

Gister stuurhuis vervangen.
vandaag auto uit laten lijnen.

Ik heb het idee dat de auto het eerste deel zwaarder stuurt naar links dan naar rechts(tijdens het rijden) ook heb ik het idee dat als ik naar links stuur het stuur een paar graden een vrije slag heeft.

laat maar zeggen als je naar links stuurt gaat het en zwaarder en ik het idee dat (bovenkant op het stuur) het stuur bij 1 cm draaien niks doet en dus een soort vrij slag heeft.

zie afbeelding
http://farm5.static.flickr.com/4006/4526...

Als ik dezelfde korte stuurbeweging naar rechts maak gaat de auto "schudden" omdat die wil sturen en bij het naar links sturen doet die eigenlijk bijna niks.


Misschien een aantekening dat de stuurbekrachtingspomp nu wel een bijgeluid heeft omdat die volgend de monteur droog gedraaid heeft.
(pomp heeft opzich altijd wel een bijgeluid gehad)

waar moet ik het zoeken ?

divided

Geplaatst door divided (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

divided (0), 13 jaar geleden

iemand een idee ?

Chris en Pat (0) PRO, 13 jaar geleden

misschien een olie leiding verbogen waardoor de olie niet goed door kan stromen? Probleem kan ook inwenidig in het stuurhuis zitten...

Ben2 (0), 13 jaar geleden

uw stuurhuis staat niet mooi in het midden, stuurhuis in het midden zetten ( dan stuur losmaken en rechtzetten) en dan uitlijnen!

divided (0), 10 jaar geleden

uitlijnen van de optie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.