Volkswagen Transporter: T3 1.6D slaat aan loopt 2 tellen en slaat dan af.

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 diesel

Hoi,

Heb mijn kapotte 1.6D (CS) motor gewisseld met een golf diesel motor 1.6D (JK) Heb alles van de CS motor (oliepomp, carterpan, waterpomp, inlaat- en uitlaatspruitstuk, motorsteunen e.d.) overgezet naar de JK motor behalve de Brandstof pomp. Mijn probleem is dat ie wel start en aanslaat voor 2 tellen.
Weet iemand hier een oplossing voor.

Alvast bedankt

Nobiru

Geplaatst door Nobiru (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Zit er nog zomerdiesel in de tank ????????? Door vlokvorming (koude) kan dit het gevolg zijn . Eventueel wat benzine bijvoegen. Succes.

Nobiru (0), 12 jaar geleden

Ja er zit zomerdiesel in de tank maar de t3 staat in verwarmde garage dus ik heb geen last van vlokvorming.

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt me lucht in het brandstofsysteem.

wat ook wel eens wil is dat de opvoerpomp in de brandstofpomp vast blijft zitten, door lange stilstand. Dan krijg je dit ook. Remedie is wel eens om de auto aan te trekken waarbij de motor even een hoog toerental maakt. de opvoerpomp is een schottenpompje, werkt met centrifugaalkracht.

Nobiru (0), 12 jaar geleden

Ik vermoed ook dat het schottenpompje stuk is. Heb hem van de week ook geprobeerd om hem aan te slepen maar het resultaat blijft het zelfde aan slaan 2 tellen lopen. Als ik op de brandstof aanvoerslang een injectiespuit gevuld met diesel zet en dan de motor start en de spuit leeg druk dan blijft ie lopen tot de brandstof op is. Ik vermoed dan ook dat de schottenpomp vast zit.

Is er misschien een manier om dat schottenpompje te maken?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Aan de bovenkant van de pomp zit een banjobout met overdrukventieletje. Kijk of de pomp tot boven toe vol zit. Zo niet vul deze dan.Dat die pompschotten niet gangbaar zijn komt ,aan de berichten te zien, vaker voor en daarbij is aantrekken van het voertuig een methode. Starten met remmenreiniger is dat ook al is het wel schrikken voor de eerste keer en het blok maakt zeker toeren genoeg om de pomp gangbaar te krijgen. Zelf zou ik wachten tot het voorjaar dan kan je er gelijk een rit mee maken. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.