Volkswagen Polo: tankontluchting systeem doorlaat foutief storingcode 16825 po44

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: bby motorcode

wie heeft de oplossing ,klant komt met brandend motor storinglampje, storing uitgelezen en gewist, lampje blijft 1a2dagen uit en gaat dan weer branden,motor loopt verders goed klant heeft het wel over af en toe minder trekkracht cq inhouden,niet altijd, we hebben het pompje rv bij veerpoot al gewisseld geen resultaat,slang naar gasklephuis al schoongemaakt doorgeblazen,niks helpt wie kan mij de gouden tip geven bvb dank.

moni

Geplaatst door moni (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tankontluchtingsysteem zou wijzen op de tankontluchting/beluchting

Zuigt de auto de tank niet vacuum ?

Cor

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi cor tank zuigt geen vacuum, als ik dop er af draai,geen geluid van vacuum, wie heeft er nog andere ideeen alvast bedankt..

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

klep op je koolstoffilter wil wel eens deze storing veroorzaken. zou dus vervangen kunnen moeten worden (lijkt wel duits, al die werkwoorden achter elkaar)


mvg

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo blijegeit moeten we het koolstoffilter wat achter bij de tankhals zit vervangen of alleen een klepje ,auto heeft nog weinig kilometers, en hoe kan dit probleem ontstaan, of komt dit vaker voor,kan ik nog wat controleren als het koolstoffilter gedemonteerd is,alvast bedankt..

kwako80 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb dezelfde klacht bij een klant van ons. ook al diverse delen uitgewisseld. wie weet de oplossing ??

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo kwako80 wat voor onderdelen heb je al uitgewisseld,ik krijg er ook een punthoofd van klant komt steeds weer,kan de hele auto wel uitwisselen,maar schiet hier allemaal niks mee op,dealer bij ons in de buurt heeft ook geen idee...

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb hetzelfe voor met meerdere polo's. Heb een klant die vier dealers heeft gedaan en viermaal rond de 400 euro betaald heeft en nog heeft men het probleem niet gevonden. Ik heb wel opgemerkt dat dit een voorkomend probleem is bij polo's (benzine) die echt korte afstandjes doen.........misschien ligt het daaraan.

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo jan wat een geouwehoer met deze polo,s dit moet toch op te lossen zijn is er dan niemand die bij de vw dealer werkt,die dit op kan lossen er lopen zoveel van deze polo,s in de ronde ben haast bang om ze nog te verkopen moet er niet aan denken aan vrienden of naaste familie dan ga je toch af als een baksteen als je dit probleem niet op kunt lossen...wie helpt ons verder en kan ons de gouden tip geven jongens allemaal denk even mee bvb hartelijk dank.

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Met een readingscode kan je dit gedeelte controleren.gewoon slangen controleren op lekkage of het kan ook zo zijn dat ze hem te vol tanken.

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo alexander bedankt voor het meedenken, maar wat versta je onder een readingscode, en ja het zou best eens kunnen zijn dat ze hem te vol tanken.ps zijn deze lampjes ook software matig uit te schakelen, we hebben alle slangen nagelopen maar kunnen geen lekkage ontdekken bvb dank.

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo allemaal wie heeft er nu echt een oplossing,ik hoor het graag ,klant begint te fitten ,graag snel want anders kost dit weer een klant.bvb mijn dank,.

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Moni en de rest,

ik heb dit probleem ooit eens gehad met een scirrocco GTI uit 1978. Juist ja...toen viel er nog niet zo heel veel uit te lezen...probleem bestond echter wel. Eerste km's normaal...vervolgens leek het wel of de pk's per km minder werden en van deze gti bleef niets meer over. Achtereenvolgens heb ik de vlg.acties ondernomen; alle aanzuigbuizen ed.[tussen tank en tankdop]schoongemaakt, noodtankdop [kun je bij de meeste tankstations kopen, is een zwart/rood plastic ding met waaiervormige achterkant]aangeschaft, is een dop die niet zo heel best afsluit maar er enkel voor is om de benzine in je tank te houden. Omdat dit ding zo geweldig [slecht]afsluit komt er gemakkelijker lucht in je tank.
Ook al sist je tank [dop] niet zoals boven al iemand vermelde is dat geen garantie dat er voldoende brandstof kan worden aangezogen.Meestal bij een regelmatig [vast] toerental is het geen probleem maar wil je eens snel je pedaal in trappen merk je dat de motor hier met een bepaalde vertraging op reageerd, je klant zou dit kunnen zien als sloom, traag, inhouden. Achteraf bleek betreffende betuurder zijn tankdop bij het pompstation te hebben vergeten en een nieuwe te hebben aangeschaft die er uitwendig hetzelfde uitzag alleen had zijn oude een miniscuul gaatje waardoor er beter/sneller brandstof kon worden doorgepompt naar de motor. Je zou dit misschien kunnen controleren door eens goed te luisteren naar de brandstofpomp, hoe klinkt ie met dop en hoe zonder. [hoger toerental]

Laat maar wat horen,

Hans

kwako80 (0) PRO, 17 jaar geleden

jongens, ben er nog is ingedoken en heb het klepje van het koolstoffilter vervangen ( rv bij veerpoot ) en een zekering geplaatst in de zekeringenkast. zat er niet in. geloof dat het positie 14 was. lampje is nu toch al enkele dagen uit.

op moment dat je in actuatordiagnose het klepje aanstuurde kwam er geen spanning op de draad ( zekering ) hierna bleef de doorgang van het klepje geblokkeerd. bij de nieuwe kon je hem wel af en toe doorblazen ( blokspanning )

succes

hans kinds (0) PRO, 17 jaar geleden

wij hebben ook zo een storing aan een polo van 2004 dit gebeurde altij na het tanken dit komt zeiden ze bij de dealer omdat de tank te vol wordt gegooid en er benzine in het koolstof filter terecht komt inder daad tank niet meer zo vol geen storing meer

kwako80 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb er nu weer 1 staan met hetzelfde probleem. heb inmiddels al het klepje en het koolstoffilter verv. maar het probleem komt toch nog af en toe terug. volgens dealer mogelijk afzetting in de leidingen wat af en toe loskomt en de boel blokkeert.

is er iemand die de oplossing weet ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.