Volkswagen Bora 2001: Temperatuur indicator niet stabiel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUM, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 110

Beste,

Ik heb een probleem met mijn temperatuur indicator, voorheen als de motor warm was bleef de indicator recht op 90 graden, dit is al enige tijd niet meer het geval. Als de motor nu warm is varieert de temperatuur tussen de 90 graden en een streep erboven, warmer wordt dit niet. Waar kan dit aan liggen? Ik ben bij 2 garages geweest echter kunnen zij niks vinden. Zie ook foto.

Alvast bedankt!

vsg1982

Geplaatst door vsg1982 , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

Siem Bijman PRO, 10 maanden geleden

Geen andere symptomen? BV koelwaterverlies of inhouden oid? Met uitlees apparatuur kun je de temp monitoren en als daar hetzelfde gebeurt zit het vermoedelijk in de sensor. Zoniet, dan is de meter in het instrumentenpaneel verdacht.

vsg1982, 10 maanden geleden

Voor de rest niks aan de hand, ik heb helaas geen uitleesapparatuur....ik vermoedt zelf ook de temperatuursensor (als ik een beetje verder op internet lees, alleen bij de meeste problemen is het variabel tussen 90 graden en lager). Waar kan ik deze vinden?

Siem Bijman PRO, 10 maanden geleden

Rechts voor op het blok op plastic huis, stekker met 4 draden

Siem Bijman PRO, 10 maanden geleden

Hier een foto

.

vsg1982, 10 maanden geleden

Helaas zie ik daar niks....of ik zie niet goed:)....als bijlage drie foto's van onder de motorkap..ik heb ook even snel gekeken naar sensoren om te kopen..welk merk is het beste?

. . .

Siem Bijman PRO, 10 maanden geleden

Klopt, rechts moest links zijn. Normaalgesproken onder de afdekplaat onder de O van TURBO. Je moet even wat ruimte maken want je kan er slecht bij. Kun je gewoon bij de groothandel bestellen of vi internetwinkel.

Sus11208, 10 maanden geleden

Vaak is het zo dat bij oudere auto's na jaren de thermostaat niet goed meer werkt bv omdat hij wat scheef zit of wat blijft hangen .
Mijn advies aan iedereen met temperatuur problemen vervang eerst uw thermostaat, dat kost niet veel en dat is zowat het enige dat uw water temperatuur regelt.
Daar begin je mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.