Volkswagen Transporter: Temperatuur loopt te hoog op (100 graden) transporter t4 1.9d

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1X (1.9D)

Hallo allemaal,

Mijn transporter wordt volgens de temperatuurmeter te warm. De onderste slang van de radiateur en de radiateur zelf worden alleen warm als ik de motor echt lang stationair laat draaien (half uur). Het borrelt niet in het koelvloeistofreservoir dus koppakking lijkt me ok.. Slangen worden wel hard, maar zijn nog wel in te knijpen. Thermostaat is ok. Verder heb ik gevoeld of de schoepen op mijn waterpomp loszaten. Ik kon de schoepen tov de poelie met de hand niet verdraaien. Kachel wordt ook snel en goed warm. Radiateur is niet oud aangezien deze er nog als nieuw uitziet. Ook als ik bij koude motor in de onderste slang van de radiateur knijp beweegt de vloeistof in het reservoir flink.
Ook slaat net onder de 100 graden op het dashbord de fan aan. Ik denk dus dat de temperatuurmeter wel klopt. Het vreemde is dat de radiateur niet warm wordt als ik rijd (blijft ook echt koud, niet eens lauw), maar wel als ik stilsta. Ook verlies ik geen koelvloeistof. Deze is ook mooi schoon evenals de olie, olievuldop en alle ontluchtingsslangen.
Toen ik hem kocht was de thermostaat kapot. Deze heb ik vervangen en na een half jaar rijden met de meter altijd strak op 90 graden wordt'ie de laatste weken ineens warmer.

Wie heeft er ideeen?
Bij voorbaat dank.

frank.nijenhuis

Geplaatst door frank.nijenhuis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Koelvin als die aanslaat, draait die op 1e stand (normaal) of op 2e stand (hard) het kan zijn dat misschien je Thermo_voeler in de Radiateur die de koelvin aanstuurt (1 stand) defect zijn. Alleen stand 2 aanstuurt bij ongeveer 100 graden.(wat later koelen)

Groet Tiguan

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan proberen een koudere thermo schakelaar te montren
schakelt de fan iets eerder in
of een hetere thermostaat
maar dan wordt ie stat iets warmer
maar ik maak me met een diesel bij 100 graden nog geen zorgen als de fan in schakelt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.