Volkswagen Golf: Temperatuuraanduiding

Bouwjaar: 1994

Hallo ik heb een 1.8 abs motor en het volgende daar loop ik tegen aan.
Na het preventief vervangen van mijn temp. sensor door een nieuwe (ori VW) loopt de temp. meter in het dashboard nu verder op dan de 90 graden (het midden van de schaal zeg maar). De koelfan slaat aan op 1 streepje na het midden. Dat komt zo raar over omdat voorheen (met de oude temp. sensor) de meter wel netjes rond de 90 graden stond.
Ik vind het zowieso nogal vreemd dat in tegenstelling tot een nieuwe auto de temp. meter rond die 90 (nu 100 graden aanduiding fluctueert). Bij nieuwe auto's staat de meter gewoon stil of je moet de motor wel heel erg belasten.
Een tijdje terug heb ik wel een nieuwe thermostaat geplaatst. Dit is geen origineel onderdeel. Kan het zijn dat deze minder nauwkeurig is als een ori onderdeel?

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij een jouw golf moet de meter ook gewoon op 90 graden stilstaan hoor.
ik zou toch maar even naar je termostaat gaan kijken. Een immi termostaat zou trouwens normaal wel goed moeten werken.

Blaag (0), 18 jaar geleden

Helaas is het probleem nog niet opgelost. Ik heb wel een originele temp. schakelaar gemonteerd in de radiateur. Dit scheelt al een wat. De meter blijft echter verder dan het midden staan bij warme motor. Nog steeds fluctueert hij ook. Ik heb een vermoeden dat de metalen buis die rechts van het motorblok zit en de motor van koelwater voorziet verroest is van binnen en daardoor minder koelt. deze ga ik maar vervangen. Ook ga ik als het weer het toelaat een ori thermostaat monteren. Hopelijk is het probleem na deze actie echt verholpen.
Maakt het nog uit hoe de thermostaat gedraait zit ten opzichte van het uitstroomgat van het pomphuis?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.