Volkswagen vwtransp.111kwmultivan: temperatuurmeter

Bouwjaar: 2000

als de motor warm is geeft de meter 90 gr.aan, precies zoals het moet, na enige tijd valt de temp.meter weer terug naar geheel links in het vlak, alsof de motor koud is, toch blijft de motor uitstekend op bedrijfstemperatuur, soms gebeurt dit niet soms vrij snel. Wat moet ik laten doen, iets met de computer? wie geeft mij advies?vr.gr. siem

Geplaatst door

simonbakker (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik had het met een 2.4 5 cil diesel , bleek dat er een breuk in de print zat van de snelheid/ toeren teller.(door het rillen scheurde deze in)
Print vervangen en probleem uit de wereld.
Hoe kwam ik er achter , als de meter op nul stond en ik gaf een klap op het dashbord begon de meter weer.

PBleeker 0

20 jaar

Even de ohmse weerstand van de temperatuursonde bekijken als de motor warm is en alles werkt, en ook als de meter op nul staat met warme motor. Moet gelijk zijn, bij grote afwijkinjg vervangen. Temperatuursondes van VW zijn helaas zwakke broeders en gaan nogal eens stuk. Zou het eerst daar zoeken voordat je het hele dashboard sloopt. Overigens komen doorgetrilde aansluitdraden ook voor op de sonde.

audia4 0
badge

20 jaar

Beste siem ik zou eerst de 4p temp sensor controleren ze hebben nog wel eens een probleem dat ze niets meer aan geven
je kan dit ook controleren via instrumentenpaneel en via motor
via de meetwaardeblokken.
succes max

lightsomedog 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.