Volkswagen transporter: slecht trekken

klopt het dat een 19 td zonder intercooler zo slecht trekt en een top van na lang gassen van 130 km per uur of mankeerd er wat aan deze auto ?

bowie1402

Geplaatst door bowie1402 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit klopt wel. Het is immers maar een 68 pktje in een hele zware auto met een hoge luchtweerstand.

Paul

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het bedrijf waar ik werk rijden er ook enkele met forse tegenwind kun je amper een auto inhalen onze voertuigen zijn echter wel zwaar beladen,maar het hoort bij dit type motor heeft te weinig vermogen.
Hans

bowie1402 (0) PRO, 20 jaar geleden

sorry heren ik was verkeerd geinformeerd het is een 2.5 tdi zonder intercooler dus eigenlijk pk's zat dus mischien toch wel een probleem?

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Een TDI 88 pk zou harder moeten lopen. Let op pomptiming, luchtmassameter, katalysator verstopt etc. Is je EGR al dichtgestopt?

Met andere woorden het kan veel zijn, laat hem dus even uitlezen.

Succes,

Paul

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ook die rijden bij ons en zijn wel lekker vlot,dus er is wel degelijk iets mis

arjankempeneers (0) PRO, 20 jaar geleden

Laat je luchtmassameter maar eens controleren. Wij doen dit met de Bosch KTS 650 tijdens het rijden. Als de luchtmassa niet boven de 400 komt is deze defect. Moet normaal aan de 900 komen bij stevig doortrekken. Meestal is er geen foutcode aanwezig

lightsomedog (0) PRO, 20 jaar geleden

en wat dacht je van de laaddrukregelklep willen nog wel eens vast gaan zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.