Volkswagen POLO: Temperatuurmeter/ radio tegelijk defect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hoi!

Ik heb nu sinds een jaar een polo 9n uit 2002 en hij heeft nu net een nieuwe apk.
Nu reed ik laatst op de snelweg en hoorde ik een piepje alsof er een waarschuwingslampje aan ging alleen ging er nergens een lampje branden. Hierna zag ik dat mijn temperatuurmeter in mijn dashboard terug begon te lopen terwijl deze normaal altijd netjes op 90 bleef staan.
Ook begon mijn radio gelijk kuren te vertonen, de boxen werkten amper en links deed het geluid het helemaal niet meer. De temperatuur meter werd ook totaal niet meer stabiel.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn want een kapotte thermostaat verklaard niet waarom de radio en de boxen ook plotseling kapot zouden gaan?

Mvg,
Furstar

Furstar

Geplaatst door Furstar (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Nee het lijkt mij ook meer een electrisch probleem,werkt de radio wel goed bij een niet draaiende motor?.
Het euvel kan ontstaan door een te hoge laadspanning van de dynamo (boven 16v) of een juist niet goed ladende dynamo,maar dan zou je nu start problemen moeten hebben.
Controleer ook of de accu klemmen goed vastzitten en de zekeringen op de accu bak in orde zijn (oxydatie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.